Annonce
Fredericia

Nyt lys på p-plads generer Anne-Marie: Nu blændes det ned

En ny p-plads hos bilhuset Jacon Biler har generet 73-årige Anne-Marie Kristoffersen. Pladsen er oplyst, og Anne-Marie Kristoffersen er generet af lyset. Foto: Klaus Madsen
For nogle måneder siden opsatte Jacon Biler lys på en ny, indhegnet parkeringsplads. Det er naboen Anne-Marie Kristoffersen træt af. Hun oplever, at lyset skinner lige ind gennem persiennerne i hendes soveværelse. Nu har bilhuset lovet at afskærme lyset.
Annonce

Fredericia: Da Jacon Biler i februar tog en ny parkeringsplads i brug, var det en dårlig nyhed for 73-årige Anne-Marie Kristoffersen.

Hun bor på Thygesminde Allé, lige bag bilhuset. Og hun føler sig generet af de tre gadelamper på den indhegnede p-plads. Lyset skinner ind i både stuen og soveværelset, hvor persiennerne ikke kan holde lyset ude, når hun skal sove.

- Hvis jeg ligger på højre side, går det lige ind i øjnene. Så derfor må jeg vende mig om på venstre side, siger Anne-Marie Kristoffersen.

Hun har henvendt sig til både Jacon Biler og Fredericia Kommunes Bygge- og BBR-afdeling, og hun ønsker sig, at der sættes en skærm op, så lamperne ikke lyser ind i hendes bolig.

- Når der er givet tilladelse til, at det blev sat op, så må de også tage sig af det, når der bliver klaget, siger hun.

Annonce

Hvorfor skal jeg sætte det op?

Fredericia Dagblad besøger hende først om dagen, og et par dage senere en aften ved 23-tiden, da mørket er begyndt at falde på. Folkepensionisten bor der alene med hunden Bølle, og hun er glad for boligen, men de sidste par måneder har lyset sat præg på hverdagen. Det generer hende også, når hun ser tv om aftenen.

- Det giver genskin i min briller, og jeg får hovedpine af det, siger Anne-Marie Kristoffersen.

Kan du ikke bare sætte mørklægningsgardiner op i soveværelset?

- Hvorfor skal jeg ofre noget på at sætte det op? Jeg har boet her i syv år, og det kan ikke være rigtigt, at at det er mig, der skal sætte det op. Og hvem skal sætte det op for mig? Så mange penge har jeg heller ikke at rutte med som pensionist, siger hun.

Annonce

Hjemsendte medarbejdere

Hos Fredericia Kommune har sagsbehandler Bente Ammitzbo fra Bygge- og BBR-afdelingen modtaget henvendelsen fra Anne-Marie Kristoffersen. Afdelingen fik også en henvendelse fra Anne-Marie Kristoffersen tidligere på året, men så blev medarbejderne på afdelingen hjemsendt på grund af corona.


Det giver genskin i min briller, og jeg får hovedpine af det.

Anne-Marie Kristoffersen


Men torsdag aften i sidste uge var Bente Ammizbo ude for at vurdere belysningen ved p-pladsen. Derefter havde hun fredag en samtale med Jacon Bilers indehaver Thomas Conradsen.

- Jacon Biler har bestilt en elektriker til at ændre lyset på den eksisterende lampe. Så jeg tænker, at problemet bliver løst, siger Bente Ammitzbo.

Annonce

Bilhus: Vi har fået ros for pladsen

Thomas Conradsen, som er medejer af Jacon Biler på Vejlevej, bekræfter, at bilhuset nu har valgt at afskærme lyset.

Umiddelbart mener han ellers ikke, at lyset er så stærkt, at det generer nogen.

- Vi har fået ros for pladsen, og der er ikke andre naboer, som har henvendt sig, siger indehaveren.

Han peger desuden på, at der i forvejen er en lygtepæl på stien, som er tættere på Anne-Marie Kristoffersens hus.

- Men efter at vi har fået den henvendelse, har vi valgt at få afblændet lyset, siger Thomas Conradsen.

Om den beslutning siger Anne-Marie Kristoffersen:

- Det er en positiv ting, hvis det bliver blændet af, så det ikke generer mig. Nu er jeg spændt på at se, hvordan det bliver lavet.

Når lyset er tændt, skinner det ind gennem persiennerne i Anne-Marie Kristoffersens soveværelse. Nu har bilhuset Jacon Biler lovet at afblænde lamperne. Foto: Klaus Madsen
Sådan ser det ud ved aftentid i køkkenet. Foto: Klaus Madsen
Anne-Marie Kristoffersen på Thygesminde Allé har siden februar følt sig generet af et lys, som en bilforhandler har sat op. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce