Annonce
Fredericia

Nyt motionsområde på vej: Snup et par mavebøjninger ved sundhedshuset

Kompan er leverandør på det nye motionsområde foran sundhedshuset, og virksomheden har tidligere lavet områder i denne stil. Illustration: Kompan
Et nyt motionsområde bag sundhedshuset er blevet vedtaget af byrådet.

Fredericia: Snup et par mavebøjninger eller armstrækkere, når du skal forbi Fredericia Sundhedshus.

Det bliver en ny mulighed på pladsen bag den grå bygning, hvor der bygges et nyt aktivitetsområde med motionsredskaber. På mandagens byrådsmøde sagde politikerne ja til at bruge 500.000 kroner på projekt Active Living.

Virksomheden Kompan bliver leverandør og har givet et bud på, hvordan området kan se ud.

- Både sundhedshusets brugere og motionisterne, der færdes ved Østerstrand, kan få glæde af området, sagde Venstres byrådsmedlem Christian Jørgensen, der har arbejdet med sagen i demokrati- og borgerudvalget.

Pengene blev afsat i 2018-budgettet, og målet med Active Living-projektet var her at integrere fysisk aktivitet i hverdagen for fredericianerne. Da byrådet vedtog det konkrete projekt mandag, blev pengene rent teknisk flyttes fra service til anlægskontoen.

Sundhedsudvalget har også arbejdet med i projektet, og formand Susanne Eilersen (DF) har store forventninger til det.

- Vi håber, det bliver det første af flere projekter rundt omkring i byrummet, så man slet ikke kan lade være med at motionere, når man er ude for at gå en tur, sagde hun ved byrådsmødet.

Anlægget opføres snarest muligt, men en endelig tidsplan ligger endnu ikke fast.

Annonce
Bagsiden af sundhedshuset får et nyt motionsområde, som kan tiltrække både sundhedshusets brugere og motionister fra Østerstrand. Foto: Fredericia Kommune
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce