Annonce
Fredericia

Nyt motionsområde på vej: Snup et par mavebøjninger ved sundhedshuset

Kompan er leverandør på det nye motionsområde foran sundhedshuset, og virksomheden har tidligere lavet områder i denne stil. Illustration: Kompan
Et nyt motionsområde bag sundhedshuset er blevet vedtaget af byrådet.

Fredericia: Snup et par mavebøjninger eller armstrækkere, når du skal forbi Fredericia Sundhedshus.

Det bliver en ny mulighed på pladsen bag den grå bygning, hvor der bygges et nyt aktivitetsområde med motionsredskaber. På mandagens byrådsmøde sagde politikerne ja til at bruge 500.000 kroner på projekt Active Living.

Virksomheden Kompan bliver leverandør og har givet et bud på, hvordan området kan se ud.

- Både sundhedshusets brugere og motionisterne, der færdes ved Østerstrand, kan få glæde af området, sagde Venstres byrådsmedlem Christian Jørgensen, der har arbejdet med sagen i demokrati- og borgerudvalget.

Pengene blev afsat i 2018-budgettet, og målet med Active Living-projektet var her at integrere fysisk aktivitet i hverdagen for fredericianerne. Da byrådet vedtog det konkrete projekt mandag, blev pengene rent teknisk flyttes fra service til anlægskontoen.

Sundhedsudvalget har også arbejdet med i projektet, og formand Susanne Eilersen (DF) har store forventninger til det.

- Vi håber, det bliver det første af flere projekter rundt omkring i byrummet, så man slet ikke kan lade være med at motionere, når man er ude for at gå en tur, sagde hun ved byrådsmødet.

Anlægget opføres snarest muligt, men en endelig tidsplan ligger endnu ikke fast.

Annonce
Bagsiden af sundhedshuset får et nyt motionsområde, som kan tiltrække både sundhedshusets brugere og motionister fra Østerstrand. Foto: Fredericia Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce