Annonce
Middelfart

Nyt samarbejde: Besøgsvenner i Retspsykiatrien skal give patienter håb for fremtiden

På Retspsykiatrisk Afsnit i Retspsykiatrien i Middelfart kan patienterne snart få besøg af besøgsvenner fra Røde Kors. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Et nyt samarbejde mellem Røde Kors og Retspyskiatrien i Middelfart skal give patienter håb på livet efter dommen.

Middelfart: Et besøg fra en person, der ikke er læge, sygeplejerske eller bringer minder fra fortiden, kan betyde meget for de patienter på Retspsykiatrisk Afsnit, som ofte ikke får besøg udefra.

Derfor har Retspsykiatrien Syddanmark i Middelfart indgået et samarbejde med Røde Kors om at lave besøgsvenskaber mellem patienterne og frivillige fra foreningen.

- Vi tror, besøgene kan give patienterne et pusterum og samtidig danne en bro ud til det samfund, de engang skal være en del af igen, siger Anni Brejnholt, der er udviklingskonsulent hos Røde Kors.

Når der er fundet frivillige, vil der være besøg sted hver anden uge. Her vil de frivillige og patienterne i par af to kunne spille brætspil, snakke eller hvad man ellers kan finde på indenfor rammerne af afsnittets regler.

- Det eneste vores patienter rigtig gerne vil er at være så normale som muligt. Jeg håber, at besøgstjenesten kan være med til at løfte patienternes selvværd og give dem et håb om fremtiden, siger Anna Bøge, der funktionsleder på afsnittet.

Annonce

Leder efter frivillige

Samarbejdets opstart betyder, at Røde Kors igangsætter en jagt på besøgsvenner, der er over 25 år, til patienterne i Middelfart.

En jagt, der nemt kunne være besværet af tabuisering og fordomme.

Men her er Anni Brejnholt ved godt mod, for Røde Kors har besøgsvenner mange steder. Blandt andet fængselstjenesten, og i Odense er der frivillige på den lukkede del af Psykiatrisk afdeling.

- Vi oplever generelt, at der er en mere positiv indstilling over for at indgå i det her frivillige arbejde end der var tidligere. De frivillige vil det gerne, så vi tror på det, siger hun.

Der er opstartskursus den 9. marts, hvor frivillige skal deltage før de bliver matchet med en patient.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce