Annonce
Fredericia

Nyt smedefirma har banket sig selv ganske godt op: Fra omfattende rørarbejde til blomsterkrukker

Lennert Klement (th), hans bror Brian og deres fælles ven, Morten Wiggers, etablerede sig i marts 2018 som selvstændige med smede- og montagefirmaet Wiggers & Klement på Kaltoftevej i Fredericia. De er alle tre smede med mange års erfaring som lønmodtagere. Nu var tiden moden til at prøve noget selv, syntes de, og det er gået ganske godt. Wiggers & Klement beskæftiger 19 mand. Blandt andet smedesvend, Thue Skovkjær (tv). Foto: Søren Gylling
Forretningsplan kalkulerede med 6-10 ansatte. Efter 16 måneder beskæftiger nyt smede- og montagefirma i Fredericia 19 mand. De laver både stort og småt.
Annonce

Fredericia: Drømmen om eget firma er realiseret i en moden alder for to brødre og deres fælles ven, som alle er udlærte smede og fredericianere. En trio med mange års erfaring fra ansættelser inden for deres fag.

Morten Wiggers og Brian og Lennert Klement beskæftiger i dag 16 plus dem selv i smede- og montagefirmaet Wiggers & Klement ApS, som også råder over folk udefra, de kan leje ind til større opgaver.

Så det går fint på Kaltoftevej 7 og på de pladser rundt om, hvor smedene er i gang. For eksempel seks mand på Niels Bohr Instituttet under Københavns Universitet. Også i Aarhus og andre byer er man i gang.

Firmaet blev stiftet i marts sidste år.

Tager helt bevidst lærlinge ind

Wiggers & Klement blev forleden hædret med en praktikpladspris for 2019 af Dansk Industri i Trekantområdet.

- I har allerede en lærling og en voksenlærling, og I tager også unge ind i kortere praktikforløb på nogle uger, sagde DI-lokalformand, Carsten Kind, ved overrækkelsen.

- Vi har en lærling mere på vej ind og vil gerne op på altid at have to-tre i firmaet - med overlap, siger medejer og medstifter af smede- og montagefirmaet på Kaltoftevej i Fredericia, Lennert Klement.

Annonce

God start sidste år

- Vi ville forsøge at lægge os i mellemsegmentet i markedet og tilbyde os til både små, mellemstore og lidt større erhvervskunder samt til private, fortæller Lennert Klement:

- I realiteten havde vi jo en tom ordrebog fra start, men via vores netværk begyndte opgaverne at komme ind. I sommeren 2018 fik vi for eksempel kontakt til Nippon Gasses i Erritsø. De leverer gasser og luftarter til sådan noget som hospitaler, hvor de også sørger for installationerne, og der kunne vi gå med ind, forklarer han:

- Også Rigshospitalet kom vi til at arbejde for.

Annonce

Allroundfirma

Derfor er Wiggers & Klement vokset, men de tre stiftere og ejere plus deres 12 smedesvende, to lærlinge og to altmuligmænd laver stadig stort og småt.

Lige fra arbejder for Banedanmark, entreprenørvirksomheden CJ Anlæg og installationskoncernen Kemp & Lauritzen til gelændere, trapper, en bardisk eller plantekrukker i stål til haven for butikker og private.

- Vi er meget allround, siger Lennert Klement.

Det første regnskabsår 2018 endte i minus for Wiggers & Klement ApS. Hvad 2019 bringer er endnu uvist. Men det var ventet. For det relativt nystartede smede- og montagefirma i nordbyen har naturligt nok haft mange etableringsomkostninger.

Wiggers & Klement råder over 400 kvadratmeter værksted, en rummelig plads, et større kontor, et lejet lager og tre montagevogne. Her er smedesvend, Thue Skovkjær, i gang. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce