Annonce
Fredericia

Nyt spisested åbner snart i gågade: Henrik og Kevin vil skabe madoplevelser med hyperlokale råvarer

For tiden er Henrik Madsen og Kevin Saint-Jean Kristensen trådt i arbejdstøjet som håndværkere, hvilket sidstnævnte har en fortid med som maler. Fra 1. november er det et andet og mere velkendt håndværksfag, de beskæftiger sig med, når de åbner Restaurant Kram i Jyllandsgade 47. Foto: Mads Dalegaard
1. november åbner Restaurant Kram i Jyllandsgade. Bag det nye spisested, der serverer mad til morgen- og frokostfolket, står to kokke, der lærte hinanden at kende for 15 år siden. Efter år i ind- og udland har de nu fundet ro i Fredericia, hvor de glæder sig til at give folk en anderledes madoplevelse.

Fredericia: De har været rundt i Danmark, men også rejst rundt i den store verden til både store og fine spisesteder. Nu er Henrik Madsen, 44, og Kevin Saint-Jean Kristensen, 36, endt i Fredericia, hvor de fra 1. november byder på et anderledes madkoncept, hvor de ønsker at dele ud af deres kærlighed til råvarer.

De to herrer står således bag morgen- og frokostspisestedet Restaurant Kram, som får adresse i Jyllandsgade 47. Modsat hvad navnet antyder, er der ikke tale om en restaurant i traditionel forstand.

- Vi vil være helt nede på jorden, så der bliver ingen hvide duge og guldskeer. Maden skal være for alle, til en pris hvor alle kan være med. Vi sætter en ære i at lave alt fra bunden, og kan vi ikke det, gør vi det ikke, siger Kevin Saint-Jean Kristensen, der flyttede til Fredericia i juni.

Annonce

Vil være hyperlokal

Det var Henrik Madsen, som fik sin kompagnon til byen. Selv har han boet her med sin kæreste og to børn i et par år, efter han i en årrække havde holdt i Københavns-området.

- Fredericia har det hele. Man kan gå til det hele, her er skov og strand, og så er her en fantastisk ro. Selvom jeg nyder den, glæder jeg mig også til at svinge panderne og få gang i kaffekopperne, siger han.

De to kompagnoner kender hinanden fra deres tid i København, hvor de første gang arbejdede sammen for 15 år siden. Siden har deres veje krydset hinanden, når de ikke har været på udlandseventyr. For Kevin Saint-Jean Kristensen har tiden blandt andet ført ham til Malaysia og Thailand, hvor han har styret køkkenet på et stort femstjernet hotel og i en Michelin-restaurant.

Humøret er højt i lokalet, men forberedelserne byder på lange arbejdsdage, hvor der dels skal istandsættes og købes nyt inventar, samtidig med at der skal styr på en række aftaler med leverandører og lignende. Foto: Mads Dalegaard

Stjerner og statuetter er imidlertid ikke tanken med det nye spisested. I stedet er kreativitet og bæredygtighed blandt de værdier, de to kokke og madelskere vil slå på tromme for.

- Målet er at være så hyperlokale som overhovedet muligt, så alt, der er på vores menukort, kommer i en radius af 30-40 kilometer herfra. Det kan godt være, at vi ikke lykkes med det fra dag ét, men på sigt er det planen, siger Kevin Saint-Jean Kristensen, som derfor også håber på at lave en række aftaler med lokale leverandører.

Målet er at være så hyperlokale som overhovedet muligt, så alt, der er på vores menukort, kommer i en radius af 30-40 kilometer herfra. Det kan godt være, at vi ikke lykkes med det fra dag ét, men på sigt er det planen.

Kevin Saint-Jean Kristensen, medindehaver af Restaurant Kram
Annonce

Velkendt på ikke-klassisk måde

I øjeblikket arbejder de to herrer fuldtid på at gøre lokalerne, hvor Restaurant Ene førhen holdt til, klar til åbning.

Når de efter planen står klar, bliver der plads til cirka 32 gæster indenfor, mens det også er planen at lave spisepladser udendørs, når årstiden indbyder til det.

Menukortet bliver det samme fra morgen til eftermiddag og vil eksempelvis bestå af forskellige retter med blandt andet æg, gris og smørrebrød, som man kender, men samtidig med inspiration fra de udenlandske køkkener.

- Tanken er, at vi skifter menukort hver måned. Der kommer muligvis til at være retter, som lyder velkendte, men der er intet, som kommer til at smage klassisk. Det handler om, hvad der er i sæson, og som vi ønsker at lave, pointerer Kevin Saint-Jean Kristensen.

Annonce

Vil skabe hygge

Han nævner samtidig, at tanken ikke er at lave takeaway. Godt nok skal der være plads til, at man kan tage en kop kaffe med i farten, men i stedet vil de fokusere på social dining-konceptet, hvor man bestiller flere retter og kan dele dem med dem, man spiser sammen med.

- Samtalen ved bordene må gerne omhandle mad, men også så meget andet. Det er hyggestemningen, man kender fra hjemmet, vi ønsker at skabe, siger Kevin Saint-Jean Kristensen.

De to kokke har en fælles fortid fra restaurationer i Københavns-området. Samtidig har de til fælles at have arbejdet som kokke i udlandet. Mens Henrik Madsen har arbejdet nogle år i Schweiz, har Kevin Saint-Jean Kristensen været rundt i både Frankrig, Italien, Australien, Malaysia og Thailand. I sidstnævnte land mødte han sin hustru, som han har to børn med i dag. Foto: Mads Dalegaard

Restaurant Kram får faste åbningstider alle ugens dage fra 8-15. Og hvad skal de to kokke så lave om aftenen, når de i modsætning til mange i deres fag ikke holder aftenåbent?

Deres bedre halvdele og børn er én ting, de særligt sætter pris på. Derudover kommer maden også til at fylde ved siden af, hvor de driver cateringfirmaet MadSense sammen, og slutteligt vil de også være åbne for aftenåbninger i forbindelse med særlige begivenheder eller samarbejder med lokale leverandører.

- Det kunne eksempelvis være en aspargesaften med otte retter. Man kan sågar lave asparges-is – godt nok lyder det underligt, men det smager vildt godt, forklarer Kevin Saint-Jean Kristensen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Alarm 112

Tyvetogt i Taulov: Se hvor tyvene slog til i weekenden

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce