Annonce
Kultur

Nyt teater-lån bekymrer politiker: - Giver vi for lidt i støtte?

I juni fik Fredericia Teater et kortfristet lån på fem millioner til at styrke likviditeten, og byrådet har fulgt op med et lige så stort lån til budget 2020. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Byrådet har givet et nyt lån på fem millioner til Fredericia Teater, som i alt har lånt ti millioner. Løsgænger i byrådet, Karsten Byrgesen, er bekymret over, at teatret, trods stor succes på scenen, har det svært økonomisk.

Fredericia: Da byrådet onsdag stemte budget 2020 igennem, blev et nyt lån til Fredericia Teater på fem millioner samtidig godkendt.

Løsgænger Karsten Byrgesen udtrykte her bekymring for teatrets økonomi.

- Vi giver 14 millioner kroner i støtte til vores fantastiske teater, og derudover har teatret fået to lån på fem millioner kroner. Altså ti millioner i alt. Vi har et teater, der aldrig har kørt bedre, som skaffer byen en fantastisk omtale og er med til at trække byen i den rigtige retning. Jeg ønsker om nogen, at teatret er en succes, men tallene bekymrer mig. Succesen er vokset, men vi skraber mod et nul, når vi kigger på driften, sagde Karsten Byrgesen.

Annonce

Nyt lån ved budget 2020

Folketinget har besluttet at øge statstilskuddet til Fredericia Teater fra tre millioner til 4,4 millioner kroner fra 2020. Det blev besluttet ved forårets teateraftale.

Men ved byrådsmødet opfordrede Karsten Byrgesen til en snak om teatrets fremtidige drift.

- Hvor skal vi hen med teatret, og spørgsmålet er, om vi giver for lidt i støtte til vores teatret, sagde løsgængeren.

Fredericia Teater fik i juni et kortvarigt lån på fem millioner kroner af kommunen for at forbedre likviditeten. Ved budgettet for 2020 har byrådet besluttet at følge op med et nyt lån på fem millioner kroner. Begge de to lån udløber nu ved udgangen af 2020.

Borgmester Jacob Bjerregaard henviste til, at byrådet nu går ind i en proces med fokus på teatrets fremtid og drømmen om et nyt musicalteater i Kanalbyen. I forbindelse med budgettet er der oprettet en teaterfond, og målet er at finde "beslutningsgrundlag og økonomi for et nyt teater i 2020", står der i budgetteksten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce