Annonce
Kolding

Nyt teststed åbner for kviktest i Kolding: Kommunaldirektør vil gerne have endnu flere teststeder

Den private testudbyder Carelink åbner fra tirsdag den 9. november også et kviktest-sted i Sydbank Arena i den sydlige del af Kolding. Firmaets nuværende teststed i Bredgade forbliver åbent - dog med reduceret kapacitet. Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Stigende coronasmitte betyder, at der nu åbnes endnu et teststed i Kolding. Det bliver Sydbank Arena, der kommer til at lægge lokaler til kviktest-center.

Kolding: Den stigende smitte med corona betyder, at der i Kolding nu kommer endnu et teststed til, og denne gang er det et kviktest-center, som åbner.

Det er det private firma Carelink, som fra den 9. november også kommer til at tilbyde kviktest i Sydbank Arena. Firmaet beholder også sit nuværende teststed i Bredgade men skruer lidt ned for kapaciteten her, oplyser kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe.

Derudover kan man som hidtil også blive PCR-testet i lokalerne på Kokbjerg, hvor Region Syddanmark har sit faste testcenter.

Annonce

Thomas Boe forklarer, at man på grund af de stigende smittetal vil kontakt Region Syddanmark, som beslutter, hvor teststederne skal ligge, og hvor ofte de skal holdes åbne, og opfordre til, at man etablerer flere teststeder i Kolding Kommune.

- I dag tilbyder man test én gang om ugen i Vamdrup, men vi ser også gerne, at man kan blive testet i Christiansfeld og Lunderskov og eventuelt også nogle lokale steder i Kolding. Vi ved, at tilgængelighed betyder meget for, hvor mange, som bliver testet. Smitten stiger også i Kolding i øjeblikket, men i forhold til andre kommuner i regionen ligger vi godt, og den placering vil vi gerne beholde, siger Thomas Boe.

Stigende incidens

Han fortæller, at smittetallenes fortsatte stigning også har haft den konsekvens, at kommunen sendte sit sundhedskorps til Skovparken/Skovvejen og til Munkebo-området i sidste uge for at forsøge at overtale flere borgere til at blive vaccineret mod covid-19.

Kigger han en uges tid frem mod kommunalvalget næste tirsdag den 16. november, kommer han med en klar opfordring til, at man - så vidt det er muligt - udnytter hele åbningstiden på valgstederne.

- Så hvis man har mulighed for det, så kom gerne midt på dagen i stedet for om morgenen eller sidst på dagen, for så kommer man ikke til at samles så mange på én gang, siger Thomas Boe.

De seneste smittetal i Kolding fra mandag eftermiddag viser, at smitten fortsætter med at stige i Kolding. Incidenstallet - det vil sige antallet af smittede per 100.000 indbyggere - er nu oppe på 161,9. I de seneste syv dage er 151 borgere i Kolding blevet testet positive for corona.

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Navne For abonnenter

Tvillingebrødrene Ejner og Gunner blev gift med hver deres søster

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce