Annonce
Erhverv

Nyt vartegn på 19 etager skyder i luften: Et af de mest markante byggerier i byen

Fredag var der første spadestik på Kolding Sky. På billedet ses Peter Olsson (tv), der er administrerende direktør i AP Ejendomme, borgmester Jørn Pedersen (V) og Torben Nielsen, (th) der er teknisk direktør og medejer af entreprenørfirmaet 5E BYG. Foto: Henrik Kruse
I forsommeren 2021 kan de første lejere sætte sofaen på plads i Kolding Sky, der bliver Koldings højeste bygning med de 19 etager. Det er AP Pension, der opfører og udlejer de 98 lejeboliger.
Annonce

Kolding: Koldinghus kan byggeriet ikke konkurrere med, når det gælder opmærksomhed. Det er Koldings vartegn. Men Kolding Sky vil uden tvivl rage op, lyder det fra Peter Olsson, der er administrerende direktør i AP Ejendomme.

- Det bliver et af de mest markante byggerier i Kolding. Det er vi meget bevidste om. Det skal være noget, Kolding by er glade for og stolte af. Og det skal være noget, vi kan være bekendt, derfor går vi også til opgaven med stor ydmyghed. I forhold til arkitekturen så er ambitionerne lige så høje som selve bygning. Det er efter vores overbevisning et super flot projekt, lød det fra Peter Olsson til det første spadestik fredag middag.

Bjert Invest, der står bag Design City, solgte i starten af 2019 grund og højhusprojekt til AP Pension efter flere forsøg på at få realiseret Kolding Sky i 19 etager. Med AP Pension som bygherre er projektet, der er tegnet Arkitema Architects, justeret lidt til, så der bliver 98 lejeboliger, der bliver på 74-157 kvadratmeter.

- Vi er helt sikre på, at vi her får nogle meget fine udlejningsboliger. Placeringen her midt i Kolding er helt perfekt. Vi er sikre på, at vi her har lavet en stabil og sikker investering. Du får nærheden til byen, og så får du en fantastisk udsigt over byen og fjorden. Jeg kan ikke forestille mig en bedre placering i Kolding, siger Peter Olsson, der samtidig fortalte, at han godt kunne tænke sig at investere i flere projektet i Kolding udover projektet på Tvedvej, hvor arbejdet med lokalplanen er i gang.

Kolding Sky bliver 70 meter højt og kommer til at rumme 98 boliger fordelt på 19 etager. Boligerne bliver 74-157 kvadratmeter. Kolding Sky er også det første svanemærkede etagebyggeri i Jylland. Foto: AP Pension
Annonce

Lang proces

- Der kan også være andre muligheder i Kolding, og der kunne være flere muligheder i Design City. Kolding har bare den vækst, der gør, at det er interessant for os at være i byen. Vi vil gerne bygge mere i Kolding, og det er ikke bare noget, jeg siger i skåltaler, siger Peter Olsson.

Det er entreprenørfirmaet 5E Byg, der har fået opgaven med at bygge de 19 etager. De er allerede inde i rutinen med at bygge højt, for i næste uge afleverer de et byggeri på 17 etager i Holbæk til netop AP Ejendomme.

Borgmesteren var også med til spadestikket fredag middag, og han sendte flere tanker til afdøde Arne Hougaard, der stiftede Design City. Det var ham, der fik ideen til Kolding Sky, hvor han drømte om at flytte ind på 19.-etage.

- Det har været en lang proces, siden Arne Hougaard fik tanken. Han nåede desværre ikke at flytte ind på øverste etage. Men drømmen levede videre. Og jeg er sikker på, at når han kigger ned på os, og der er jo ikke så langt til 19 etage, så vil han sige, at det er et fedt projekt, lød det fra borgmester Jørn Pedersen (V).

Når der er fuldt tryk på byggeriet af Kolding Sky, vil der være omkring 100 håndværkere i gang på pladsen. Første opgave bliver at banke cirka 180 betonpæle i jorden. Betonpælene er på 28 meter. Foto: Henrik Kruse
Foto: Henrik Kruse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce