Annonce
Vejle

Nyvalgt borgmester brugt som fotomodel på DR's hjemmeside: En helt ny dimension i nyheden om brug af mundbind i butikker

Der gik en lille times tid, hvor Jens Ejner Christensen var fotomodel på DR's hjemmeside. Så blev billedet af "en butiksansat med mundbind på" skiftet ud med en mere passende model. Screendump fra DR torsdag eftermiddag
Vejles borgmester blev ufrivilligt fotomodel, da DR brugte et billede af kommunens førstemand til en artikel om butiksansatte, som ønsker at blive fritaget for brug af mundbind.

Vejle: Borgmester Jens Ejner Christensen (V) er lige blevet genvalgt med det højeste stemmetal i Vejle Kommune siden 2005. 8090 af kommunens borgere satte kryds ud for landmanden fra Vindelev, og dermed må man formode, at rigtig mange kender kommunens førstemand - om ikke andet så af udseende.

Jens Ejner Christensen er til gengæld ikke et kendt ansigt i København.

Det tør Vejle Amts Folkeblad godt konkludere, efter at DR torsdag eftermiddag har brugt et billede af Vejleborg-mesteren som modelfoto til en nyhedsartikel om mundbind og den stigende corona-smitte.

Annonce

Under overskriften "Flere partier vil fritage butiksansatte for mundbind" vises et foto af Jens Ejner Christensen i færd med at klemme et lyseblåt mundbind fast over næsen.

At han ikke er en almindelig butiksansat, burde måske fremgå af, at han tydeligvis er iført sit overtøj - en beklædning, man i hvert fald sjældent ser ekspedienter i Netto og Rema optræde i, mens de sidder ved kassen.

Billedet, som har fotograf Frank Cilius som ophavsmand, blev snuppet i Vejle 10. december sidste år, da borgmesteren deltog i åbningen af Danmarks første bæredygtige supermarked, Wefood, på hjørnet af Havnegade og Dæmningen.

Skulle journalisterne på DR undskylde sig med, at de ikke kunne genkende Vejles borgmester med mundbind på, kunne de såmænd blot have læst den billedtekst, der følger med fotoet, når man finder det på billedbureauet Ritzau/Scanpix. Her står:

"Description: Wefood, Danmarks første bæredygtige supermarked åbner i Vejle torsdag den 10. december 2020. Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) ankommer til åbningen og har - som alle andre - mundbind på i butikken. (Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix)"

Efter omkring en times tid blev fotoet på artiklen skiftet ud kort før klokken 15 mandag eftermiddag.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Sport

VB smadrede Kolding i pokalkvartfinalen, og nu er avancement til semifinalen blot en formalitet

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce