Annonce
Fredericia

Også armlægninger om budgetterne i gamle dage: Røde Inga var imod

Fredericia Kommune står over for en stor opgave. Butikken skal effektiviseres, og der er udsigt til omprioriteringer og besparelser. I 1974 blev der indgået forlig med næsten alle partier. Røde Inge var nemlig imod.

Fredericia: Efteråret er budgetlægningstid i de danske kommuner.

Også i Fredericia, og hele processen er i gang lige nu. Der skal effektiviseres, omprioriteres og spares for næsten 100 millioner kroner. For 45 år siden – den 30. september 1974 – kunne Fredericia Dagblad fortælle, at beløbet det følgende år var 15 millioner kroner i butikken Fredericia Kommune.

Et forlig om Budget 1975 var indgået. Alle partier stemte for undtagen kommunisterne.

Kommuneskatteprocenten ville derudover stige fra 13,8 til 15 og grundskyldpromillen fra 9,9 til 10. Egentlig skulle promillen op på 12,5, men byrådsflertallet med Socialdemokratiets borgmester, Richard Pedersen, fraveg denne automatik.

Annonce

Syrlig tak fra DKP

Byrådsmedlemmerne Johannes Thorsen (V), Søren Skov (K), Albert Jensen (FRP) og Sv. Mærkedahl (RV) roste samarbejdet på tværs af partierne, og det konservative medlem nævnte, at den knap så voldsomme stigning i grundskylden var godt for erhverv og landbrug.

Inge Nielsen, det ene af Danmarks Kommunistiske Partis to folkevalgte i Fredericia, gratulerede også. Men noget mere syrligt. For takken til de konservative gik på, at de efter kommunisternes mening havde skånet ”store jordejere og erhvervsvirksomheder”, som avisen skrev i sit referat fra byrådssalen.

Veje og skoler ramt

Artiklen fortsatte:

Hun (Inge Nielsen, red.) beskæftigede sig i øvrigt mest med landspolitiske slagord og kaldte den nuværende situation for eftervirkninger af tilslutningen til EF (få år tidligere, red.), ligesom hun mente, at den ”sparedille”, som havde redet byrådet, vil betyde mere snavs på vores skoler og institutioner og dårligere undervisning, samtidig med, at hun erklærede, at hun ikke var modstander af at spare. Hun mente, at budgetforslaget ville gøre kommunen ringere.

Netop skoleområdet og kontoen til gader og veje måtte holde mest for i Fredericia Kommunes budget for 1975. De to steder skulle der spares for henholdsvis 2 og 5,2 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce