Annonce
Trekantområdet

Oliefyret skal fyres: Ewii køber virksomheden Fyr Fyret

Ewii-koncernen har tirsdag overtaget ejerskabet af Fyr Fyret fra Solar-koncernen. Virksomheden sælger varmepumper på abonnement til private forbrugere. Arkivfoto
Der er fortsat for mange olie- og gasfyr i Danmark, lyder det fra Ewii-koncernen, der har overtaget "Fyr Fyret", der sælger varmepumper.

Trekantområdet: "Fyr Fyret", der sælger varmepumper på abonnement til private forbrugere, har fået nye ejere. Virksomheden er tirsdag overtaget af Ewii-koncernen fra sourcing- og servicekoncernen Solar, der tidligere havde hovedkvarter i Kolding.

Den lille virksomhed har aflagt tre regnskaber, efter det blev stiftet i 2017, og firmaet havde ved seneste offentliggjorte regnskab, der er fra maj, én fuldtidsansat. I en pressemeddelelse fra Ewii lyder det, at opkøbet handler om at styrke den grønne fremtid, Danmark kigger ind.

- Vi tror på, at vejen frem for Danmark er varmepumper, både til erhvervsdrivende og til private forbrugere. Varmepumper er bæredygtige og klima-venlige, og sådan mener vi også, at fremtidens forretning skal være, udtaler Lars Bonderup Bjørn, der er administrerende direktør i Ewii-koncernen.

Annonce

I dag er der cirka 80.000 oliefyr og 380.000 gasfyr, ifølge tal fra Finansministeriet.

- Det er for mange. Ud med dem, og ind med nogle grønne varmepumper, siger Lars Bonderup Bjørn.

Grønt alternativ

Med Fyr Fyret i porteføljen har Ewii i dag markedets stærkeste tilbud til privatkunderne, lyder det fra Ewii-koncernen.


Vi skal have alt gas udfaset, og det betyder jo, at fyrene skal ud. Med navnet in mente er der ikke så meget tvivl om, hvor Fyr Fyret står henne i den debat.

Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør Ewii


- Vi har de senere år fokuseret meget af vores forretning på varmepumper, og på området omkring grønne alternativer til de mange olie- og gasfyr, der står rundt omkring i de danske hjem og i mange virksomheder,” siger han og uddyber:

- Vi skal have alt gas udfaset, og det betyder jo, at fyrene skal ud. Med navnet in mente er der ikke så meget tvivl om, hvor Fyr Fyret står henne i den debat - så vi er meget forventningsfulde, og glæder os til at have virksomheden under vores vinger, udtaler direktøren.

Virksomheden opstod efter, at Energistyrelsen i 2016 lancerede en støtteordning, hvor Fyr Fyret sammen med fire andre blev udvalgt på baggrund af deres koncept med varmepumper på abonnementsordning. Formålet var at udbrede kendskabet og brugen af varmepumper som alternativ til fossile gas- og oliefyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce