Annonce
Kultur

Omar Avital er topnavnet: Jazzfestival byder på mere end 120 koncerter

Omer Avital fra Israel og hans kvintet Qantar er hovednavnet blandt de over 120 koncerter ved årets Jazz I Trekantområdet. Han optræder på Godset i Kolding fredag den 30. august. Pr-foto
Jazz I Trekantområdet er for femte år i træk en del af Trekantområdets Festuge. Det er en fordel for jazzen, mener sekretariatschefen.
Annonce

Vejle: Trekantområdets Jazzfestival er klar med årets musikprogram, der tæller mere end 120 koncerter med kunstnere fra både ind- og udland. Årets hovednavn er Omer Avital. Det er femte år i træk, Jazz I Trekanten løber af stablen under Trekantområdets festivaluge fra fredag den 23. august til søndag den 1. september.

Festivalen har koncerter i alle områdets syv kommuner. Det hele begynder under Kulturnatten i Kolding med Street Parade og Jazzlounge efterfulgt af en række koncerter på Axeltorv.

Årets hovednavn, Omer Avital, er en af tidens mest markante jazzmusikere. Han har base i New York og er med sin kontrabas blevet kendt som "Israels Charles Mingus". På Godset i Kolding spiller han koncert fredag den 30. august med sin kvintet, Qantar, hvor han skubber til den moderne jazz ved at inkorporere mellemøstlige og spirituelle toner fra sit hjemland Israel.

Annonce

Festugen er en fordel

Sekretariatschef for Jazz I Trekanten, Karsten Bech mener, at jazznavnene vil tiltrække inkarnerede jazzkendere fra hele Danmark, mens det omfattende program skal nå ud til et stort lokalt publikum.

Han kalder det "en stor fordel", at festivalen ligger sammen med Trekantområdets festuge:

- Vi har en enestående mulighed for at præsentere bredden i jazzen for de mange mennesker under festugen og på den måde vise, at der findes jazz for enhver smag.

Fokus for dette års festival har været at præsentere flere store navne på de mange spillesteder og samtidig udvikle nye projekter og koncertformater. Sidste år tog det musikalske eksperiment ”Krydsfelt” form, da to musikere fra forskellige musikkulturer fandt sammen og udviklede ny musik. Projektet vandt en DMA Jazz pris for årets nytænkende koncertoplevelse 2018. Krydsfelt er derfor også at finde på programmet i år.

Igen i år sætter Jazz I Trekanten fokus på en af tidens danske jazzmusikere under konceptet ”Artist in Residence”. I år har festivalen inviteret Mathias Heise, som er blevet verdenskendt med sin mundharpe. Han vil under festivalen spille sammen med flere forskellige kunstnere.

Annonce

Jazz i Vejle-området

Jazz I Trekanten er igen i år en del af Vejle Fjord Festival, og på havnen i Vejle kaster Julie Berthelsen sig ud i et projekt, hvor hun sammen med Pojken Flensborg Kvartet synger jazzede versioner af sine hits.

Under festivalugen er der flere jazzkoncerter i Vejle. Blandt andet gæster Niels Jørgen Steen med sit A-Team Bygningen i Vejle 1. september som afrunding af dette års Jazz I Trekanten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce