Arbejdet med renovering af Fredericia Sundhedshus udbydes i bidder. Syv af otte håndværker-opgaver er gået til lokale virksomheder.
Fredericia: Håndværkere er i fuld gang med at renovere Fredericia Sundhedshus, og langt de fleste er fra lokale virksomheder.
Syv af otte opgaver i byggeriet er gået til virksomheder fra Fredericia. Den samlede pris for opgaverne på det tidligere sygehus er knap 14,4 millioner kroner. Det dækker 1. etape, hvor der skabes en ny indgang og indrettes reception, café, apotek og lokalerne for Hjælpemidler og Kommunikation samt en etage med mødelokaler.
- Det er en indbudt licitation, hvor vi selv har en vis indflydelse på, hvem der inviteres, siger Per Birk, bygherrerådgiver i Fredericia Kommune.
De har fået opgaver på Fredericia Sundhedshus
Følgende virksomheder har fået entrepriser på Fredericia Sundhedshus, hvor der på 1. etape renoveres for 14,4 millioner kroner. Nedbrydning og konstruktioner:
Din Entreprenør Partner, 3,31 millioner kroner.
Murer:
Din Entreprenør Partner, 1,45 millioner kroner.
Tømrer:
Bent Ole Mortensen & Hinge, 4,48 millioner kroner.
Maler:
Malergården, 654.155 kroner
El:
Jens Kristensen, El-anlæg, Glamsbjerg, 1,54 millioner kroner
VVS:
Andresens VVS, 1,38 millioner kroner
Ventilation:
Caverion, 1,19 millioner kroner
Gulve:
BT Gulve, 423.719 kroner
Tre kan byde
Bent Ole Mortensen & Hinge har fået tømrerentreprisen, som med knap 4,5 millioner kroner er den største. Din Entreprenør Partner står for nedbrydning og mureropgaver. Malergården i Fredericia, Andresen VVS, Caverion og BT Gulve er andre virksomheder fra fæstningsbyen, som har fået opgaver. Eneste udenbys håndværker er Jens Kristensen El-Anlæg A/S fra Glamsbjerg.
Arbejdet er udbudt efter bestemmelser i de rammeaftaler, Fredericia Kommune har indgået på håndværksydelser. Udbud af byggeprojekter sker efter en fast procedure med indbudt licitation. Højest tre virksomheder kan byde. Virksomhederne vælges fra en udbudsportal, de to findes ved lodtrækning, og den tredje kan kommunen selv vælge. Ved at begrænse antallet af virksomheder, der inviteres til at byde, øges håndværkernes chance for at få gevinst af arbejdet med at regne tilbud.
Fredericia Kommune har ifølge Per Birk et fint samarbejde med de håndværkere, som inviteres til at byde på byggeopgaverne, hvor begge parter har interesse i at få opgaven løst til tiden.
- Ved større projekter kan det give udfordringer med firmaer, som er blevet presset på prisen, at deres fortjeneste skal findes i ekstraarbejder, og der ikke er samme fokus på et fremtidigt samarbejde. De lokale virksomheder er nok mere interesserede i, at vi får et godt forløb, siger Per Birk.
Indgangspartiet ventes at være færdigt 1. november.