Annonce
Erhverv

Ombygning for 15 millioner: Lokale virksomheder vinder opgaverne

Fredericia Sundhedshus skyder her op i baggrunden. Indvendigt er en større renovering af de gamle sygehusbygninger i gang. Foto: Peter Leth-Larsen

Arbejdet med renovering af Fredericia Sundhedshus udbydes i bidder. Syv af otte håndværker-opgaver er gået til lokale virksomheder.

Annonce

Fredericia: Håndværkere er i fuld gang med at renovere Fredericia Sundhedshus, og langt de fleste er fra lokale virksomheder.

Syv af otte opgaver i byggeriet er gået til virksomheder fra Fredericia. Den samlede pris for opgaverne på det tidligere sygehus er knap 14,4 millioner kroner. Det dækker 1. etape, hvor der skabes en ny indgang og indrettes reception, café, apotek og lokalerne for Hjælpemidler og Kommunikation samt en etage med mødelokaler.

- Det er en indbudt licitation, hvor vi selv har en vis indflydelse på, hvem der inviteres, siger Per Birk, bygherrerådgiver i Fredericia Kommune.

De har fået opgaver på Fredericia Sundhedshus

Følgende virksomheder har fået entrepriser på Fredericia Sundhedshus, hvor der på 1. etape renoveres for 14,4 millioner kroner. Nedbrydning og konstruktioner:

Din Entreprenør Partner, 3,31 millioner kroner.

Murer:

Din Entreprenør Partner, 1,45 millioner kroner.

Tømrer:

Bent Ole Mortensen & Hinge, 4,48 millioner kroner.

Maler:

Malergården, 654.155 kroner

El:

Jens Kristensen, El-anlæg, Glamsbjerg, 1,54 millioner kroner

VVS:

Andresens VVS, 1,38 millioner kroner

Ventilation:

Caverion, 1,19 millioner kroner

Gulve:

BT Gulve, 423.719 kroner

Annonce

Tre kan byde

Bent Ole Mortensen & Hinge har fået tømrerentreprisen, som med knap 4,5 millioner kroner er den største. Din Entreprenør Partner står for nedbrydning og mureropgaver. Malergården i Fredericia, Andresen VVS, Caverion og BT Gulve er andre virksomheder fra fæstningsbyen, som har fået opgaver. Eneste udenbys håndværker er Jens Kristensen El-Anlæg A/S fra Glamsbjerg.

Arbejdet er udbudt efter bestemmelser i de rammeaftaler, Fredericia Kommune har indgået på håndværksydelser. Udbud af byggeprojekter sker efter en fast procedure med indbudt licitation. Højest tre virksomheder kan byde. Virksomhederne vælges fra en udbudsportal, de to findes ved lodtrækning, og den tredje kan kommunen selv vælge. Ved at begrænse antallet af virksomheder, der inviteres til at byde, øges håndværkernes chance for at få gevinst af arbejdet med at regne tilbud.

Fredericia Kommune har ifølge Per Birk et fint samarbejde med de håndværkere, som inviteres til at byde på byggeopgaverne, hvor begge parter har interesse i at få opgaven løst til tiden.

- Ved større projekter kan det give udfordringer med firmaer, som er blevet presset på prisen, at deres fortjeneste skal findes i ekstraarbejder, og der ikke er samme fokus på et fremtidigt samarbejde. De lokale virksomheder er nok mere interesserede i, at vi får et godt forløb, siger Per Birk.

Indgangspartiet ventes at være færdigt 1. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbenhed i byrådet? Uenige politikere fandt hinanden på ét punkt

Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

Erhverv

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Mr. BMX gik ned med flaget og næsten fallit: Men nu kan Johnny Lassen hejse det igen

Annonce