Annonce
Fredericia

Omstridt islamkritiker kan se frem til flere moddemonstrationer i Fredericia

Politiet var talstærkt til stede, da det nye islamkritiske parti Stram Kurs demonstrerede i Varbergparken i Haderslev forleden. Nu kommer partiet til Korskærparken i Fredericia og imødegås af to moddemonstrationer. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det nye parti Stram Kurs kommer til Fredericia for at demonstrere i Korskærparken. Enhedslisten og nu også SF bebuder modsvar.

Fredericia: Når den kontroversielle advokat og stifter af det nye parti, Stram Kurs, Rasmus Paludan, tager til Korskærparken i Fredericia med en demonstration søndag 16. september, imødegås han af flere moddemonstrationer i det store, sociale boligområde, der er på Transport-, Bygnings- og Boligministeriets officielle ghettoliste.

Som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad har Enhedslisten i Fredericia bebudet en moddemonstration mod Stram Kurs, der med budskabet Islam ud af Danmark stiller sig på p-pladsen ved krydset Korskærvej-Jupitervej klokken 14.

Nu følger byrådsmedlem for SF i Kolding Kommune og folketingskandidat for partiet, Karina Lorentzen, trop.

Vil ikke mødes

- I disse uger rejser Stram Kurs landet tyndt, og hver gang er opskriften den samme. Provokerende taler i udsatte boligområder rettet mod de mange minoritetsborgere, der bor der. Men de to SF´ere Karina Lorentzen og Lars Olesen laver nu et modsvar, skriver de i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi vil gerne lave et fredeligt modsvar, og hvad er bedre end en menneskekæde, som symboliserer sammenhold og fællesskab på tværs af hudfarve og partier. Derfor indbyder vi alle - uanset partifarve, religion eller hudfarve - til at være med.

Karina Lorentzen og Lars Olesen stiller an på Korskærvej 25 en time før Stram Kurs' demonstration, men initiativtagerne understreger, at "de ønsker ingen sammenstød med Stram Kurs og vil være væk, før de ankommer".

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce