Annonce
Fredericia

Omstridt islamkritiker kan se frem til flere moddemonstrationer i Fredericia

Politiet var talstærkt til stede, da det nye islamkritiske parti Stram Kurs demonstrerede i Varbergparken i Haderslev forleden. Nu kommer partiet til Korskærparken i Fredericia og imødegås af to moddemonstrationer. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det nye parti Stram Kurs kommer til Fredericia for at demonstrere i Korskærparken. Enhedslisten og nu også SF bebuder modsvar.

Annonce

Fredericia: Når den kontroversielle advokat og stifter af det nye parti, Stram Kurs, Rasmus Paludan, tager til Korskærparken i Fredericia med en demonstration søndag 16. september, imødegås han af flere moddemonstrationer i det store, sociale boligområde, der er på Transport-, Bygnings- og Boligministeriets officielle ghettoliste.

Som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad har Enhedslisten i Fredericia bebudet en moddemonstration mod Stram Kurs, der med budskabet Islam ud af Danmark stiller sig på p-pladsen ved krydset Korskærvej-Jupitervej klokken 14.

Nu følger byrådsmedlem for SF i Kolding Kommune og folketingskandidat for partiet, Karina Lorentzen, trop.

Annonce

Vil ikke mødes

- I disse uger rejser Stram Kurs landet tyndt, og hver gang er opskriften den samme. Provokerende taler i udsatte boligområder rettet mod de mange minoritetsborgere, der bor der. Men de to SF´ere Karina Lorentzen og Lars Olesen laver nu et modsvar, skriver de i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi vil gerne lave et fredeligt modsvar, og hvad er bedre end en menneskekæde, som symboliserer sammenhold og fællesskab på tværs af hudfarve og partier. Derfor indbyder vi alle - uanset partifarve, religion eller hudfarve - til at være med.

Karina Lorentzen og Lars Olesen stiller an på Korskærvej 25 en time før Stram Kurs' demonstration, men initiativtagerne understreger, at "de ønsker ingen sammenstød med Stram Kurs og vil være væk, før de ankommer".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce