Annonce
Fredericia

Omstridt islamkritiker kan se frem til flere moddemonstrationer i Fredericia

Politiet var talstærkt til stede, da det nye islamkritiske parti Stram Kurs demonstrerede i Varbergparken i Haderslev forleden. Nu kommer partiet til Korskærparken i Fredericia og imødegås af to moddemonstrationer. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det nye parti Stram Kurs kommer til Fredericia for at demonstrere i Korskærparken. Enhedslisten og nu også SF bebuder modsvar.

Fredericia: Når den kontroversielle advokat og stifter af det nye parti, Stram Kurs, Rasmus Paludan, tager til Korskærparken i Fredericia med en demonstration søndag 16. september, imødegås han af flere moddemonstrationer i det store, sociale boligområde, der er på Transport-, Bygnings- og Boligministeriets officielle ghettoliste.

Som tidligere omtalt i Fredericia Dagblad har Enhedslisten i Fredericia bebudet en moddemonstration mod Stram Kurs, der med budskabet Islam ud af Danmark stiller sig på p-pladsen ved krydset Korskærvej-Jupitervej klokken 14.

Nu følger byrådsmedlem for SF i Kolding Kommune og folketingskandidat for partiet, Karina Lorentzen, trop.

Annonce

Vil ikke mødes

- I disse uger rejser Stram Kurs landet tyndt, og hver gang er opskriften den samme. Provokerende taler i udsatte boligområder rettet mod de mange minoritetsborgere, der bor der. Men de to SF´ere Karina Lorentzen og Lars Olesen laver nu et modsvar, skriver de i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Vi vil gerne lave et fredeligt modsvar, og hvad er bedre end en menneskekæde, som symboliserer sammenhold og fællesskab på tværs af hudfarve og partier. Derfor indbyder vi alle - uanset partifarve, religion eller hudfarve - til at være med.

Karina Lorentzen og Lars Olesen stiller an på Korskærvej 25 en time før Stram Kurs' demonstration, men initiativtagerne understreger, at "de ønsker ingen sammenstød med Stram Kurs og vil være væk, før de ankommer".

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce