Annonce
Fredericia

Onkel Dannys digte får nyt liv i pakhuset

25-årige Marco Goth Thorsen er digteren Dan Turèll i den nye forestilling fra Teater Malstrøm. Han bor i Kolding, men er født og opvokset i Fredericia. Foto: Michael Bager

Teater Malstrøm havde onsdag premiere på forestillingen Dan Turèll. En intens forestilling om den afdøde digter og hans københavnske hverdagsbilleder.

Fredericia: Digteren Dan Turèll med den ranke holdning og det bestemte blik. Med sorte bukser, sko og jakke.

Han døde i 1993, men stod på scenen i Det Bruunske Pakhus onsdag aften i en ny udgave, da Teater Malstrøm havde premiere på forestillingen "Dan Turèll".

Bag fortolkningen af den københavnske digter står den 25-årige skuespiller Marco Goth Thorsen, og stykket er teaterkollage og en hyldest til Dan Turèlls forfatterskab.

Dan Turèll - jeg holder af hverdagen

Forestillingen "Dan Turèll - Jeg holder af hverdagen..." kan opleves i Det Bruunske Pahkus frem til 21. oktober.Forestillingen varer to timer inklusive pause, og billetter kan købes på Billetten.

Det semiprofessionelle Teater Malstrøm står bag hyldesten til den afdøde digter.

Instruktør er Michael Hansen, som undervejs har sparret med Chili Turèll. Skuespillerne er Marco Goth Thorsen, Charlotte Møller-Madsen, Sidsel Nygaard, Henrik Kristjansen og Jacob Nissen, mens Luca Stereo er performance-dj og komponist.

Fem skuespillere og en performance-dj er på scenen i "Dan Turèll" i Det Bruunske Pakhus. Foto: Michael Bager
Annonce

Markant lydspor

"Hyldest til hverdagen", hedder et af de berømte digte. Nogle af digtene fik nyt liv via digterens musikalske samarbejde med Halfdan E. på to album i 90'erne.

På samme måde er der et markant og vigtigt lydspor i Teater Malstrøms forestilling. Manden bag lyden er den unge performance-dj og komponist Luca Stereo.

Ud over digteren selv er der fire figurer på scenen. Madame Turèll, spillet af Charlotte Møller-Madsen, Cirkusprinsessen Lotus spillet af Sidsel Nygaard og de to figurer Gabrial og Rafael spillet af Henrik Kristjansen og Jacob Nissen.

Mimik og fremtoning er let genkendelig, når skuespiller Marco Goth Thorsen giver den som Onkel Danny i Teater Malstrøms forestilling om digteren Dan Turèll. Foto: Michael Bager
Annonce

Jeg holder af hverdagen

"Jeg holder af hverdagen

Mest af alt holder jeg af hverdagen

Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt

der alligevel ikke er helt så kendt

Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter"

Sådan hører man Dan Turèlls digte, oplæst på skift af skuespillerne, mens de fire andre agerer med til Luca Stereos lydbillede. Det giver en intens forestilling, og publikum bombarderes med ord. Dan Turèlls særlige observationer, formuleringer og fortællinger fra den københavnske hverdag. Ligusterfascisterne. "Jeg skulle have været taxachauffør" og "Gennem byen sidste gang".

Skrivemaskinen var Dan Turèlls vigtige værktøj - og naturligvis også en del af forestillingen hos Teater Malstrøm. Foto: Michael Bager
Annonce

Samarbejde med Chili

Instruktør Michael Hansen har arbejdet sammen med Dan Turèlls enke Chili i opbygningen af forestillingen. Råmaterialet er forfatterens digtsamlinger "Drive-in Digte", "3-D Digte" og "Storby-Blues".

Det var to timers hyldest til forfatteren, som til premieren fik en flot modtagelse med stående ovationer.

Teater Malstrøm havde onsdag premiere på forestillingen "Dan Turèll - jeg holder af hverdagen..." i Det Bruunske Pakhus. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Mens værtshuset har været lukket ned: Kahytten har opgraderet på madfronten

Annonce