Annonce
Middelfart

Onkel Reje sørgede for ukorrekt start på Naturens Dag

Onkel Reje havde taget Smukke Niller med til åbningen af Naturens Dag på Brenderup Højskole søndag formiddag. Foto: Yilmaz Polat

Kartofler er skabt til snaps, korn bør bruges til øl, og naturister er noget af det bedste ved naturen, forklarede Onkel Reje i vanlig provokerende stil under søndagens åbning af Naturens Dag.

Brenderup: Skuespilleren inde i figuren Onkel Reje, Mads Geertsen, har tidligere forklaret, at han i sine børneshows er ukorrekt og giver dårlige råd for at provokere til, at forældrene selv snakker med deres børn om tingene. Ukorrekt var Onkel Reje også, da han søndag indtog scenen på Brenderup Højskole og åbnede Naturens Dag til børnenes store fornøjelse. Med konfetti og el-guitar gav han den gas fra første færd og forklarede børnene, at han skam også elskede naturen, ikke mindst kartofler og korn, som, han mente, bør bruges til at lave snaps og øl af.

Gamle børnesange havde fået andre tekster, for eksempel Se Den Lille Kattekilling, som endte med at få en pil i røven, så den nu var død.

Forinden havde borgmester Johannes Lundsfryd budt officielt velkommen og vist børnene sin borgmesterkæde og de marsvin, som er en del af kæden. Han mindede om, at Naturens Dag ikke kun bød på børneunderholdning men familieaktiviteter i alle afkroge af kommunen.

- Kom ud og få lidt jord under neglene, sol på kinderne og vand i håret, lød opfordringen fra byens førstemand, der selv er kendt som et aktivt friluftsmenneske.

Annonce

Når kommunen går så målrettet til værks og ligefrem tilknytter en medarbejder som formand for styregruppen, er det foreningernes pligt, at følge trop.

Søren Mikkelsen, Middelfart Orienteringsklub
Næppe nogensinde før har der været så mange børn på Brenderup Højskole som under årets åbning af Naturens Dag. Foto: Yilmaz Polat

Mest i Middelfart

Så vidt vides, foregår 10 procent af alle aktiviteter på Naturens Dag i Middelfart Kommune. Det er dermed det sted i landet, som gør mest ud af Naturens Dag.

Mange af foreningerne har været med hvert år siden starten i 2007.

Blandt andet OK Melfar, der gerne vil vise, at der findes et alternativ til traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold og volleyball.

- Vi får vel to-tre nye medlemmer ud af sådan en søndag, så det er ikke det væsentligste. Men når kommunen går så målrettet til værks og ligefrem tilknytter en medarbejder som formand for styregruppen, er det foreningernes pligt, at følge trop. Og vi er jo i den grad en forening, som benytter naturen, siger Søren Mikkelsen fra den lokale orienteringsklub, der søndag både var klar med løb for børn og voksne ved Middelfart Marina.

Nærmest sammen holdning mødte man hos Føns Søsportsklub, der gav dagens besøgende mulighed for at prøve kræfter med ro- og kajaksporten ved klubhuset på Ronæsbrovej.

- Vi plejer ikke at få mange nye medlemmer på selve dagen, men i ugerne bagefter kommer der som regel nogle nye ansigter, siger Søren Rasmussen.

Traditionen tro havde Middelfart Skytteforening og Vejlby Sogns Jagtforening slået sig sammen om en fælles stand ved skytteforeningens baner på Søbadvej. Her kunne gæsterne prøve at skyde med skytteforeningens våben på 50 meter banen, mens jagtforeningen lånte 200 meter banen og stillede laserpistoler til rådighed. I middagspausen viste dygtige schweisshunde og deres førere, hvordan man opstøver påkørt eller anskudt vildt ved at følge blodsporet.

- Vi er begge foreninger, som bruger naturen, så det er helt naturligt for os at være med, og det har vi da også været i altid. Det plejer også at kaste lidt nye medlemmer af sig, selv om det ikke er voldsomt, forklarer Ulla Rye Rasmussen fra Middelfart Skytteforening.

Onkel Reje er især kendt fra børne-tv-programmet Ramasjang. Foto: Yilmaz Polat
En af de bedste ting ved naturen er naturisterne, mente Onkel Reje. Foto: Yilmaz Polat
Naturens Dag plejer altid at åbne med et show for børn. Sidste år var Sigurd og bjørnen Bjørn på scenen i Nørre Aaby, i år havde Onkel Rejes og Smukke Niller taget turen til Brenderup Højskole. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce