Annonce
Fredericia

Onsdagens coronatal: Hannerup Sogn alarmerende tæt på nedlukning

Mange lader sig teste, og det kan være årsagen til, at smittetallet fortsat stiger i Hannerup Sogn. Det samlede tal for hele kommunen falder en smule siden tirsdag. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Styregruppen for lokal nedlukning følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og følger fortsat smitteudviklingen tæt.

Fredericia: Mens det samlede incidenstal for hele Fredericia Kommune daler en smule - fra 160,2 tirsdag til 156,3 onsdag - stiger det stadig i Hannerup Sogn.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, som offentliggøres hver eftermiddag.

Med et incidenstal på 391, 37 nye smittede og en positivprocent på 1,8 er Hannerup sogn nu uhyre tæt på de grænseværdier, der afgør, om et lokalområde skal lukkes ned for at inddæmme smitten.

Annonce

I forbindelse med genåbningen trådte der i sidste uge nye regler i kraft med klare kriterier for, hvornår man kan lukke en kommune eller et sogn ned. Et sogn skal lukkes ned, hvis det opfylder tre parametre: Incidenstal på 400 eller derover, 20 eller flere smittetilfælde de sidste syv dage og en positivprocent på 2 eller mere.

Den seneste stigning får dog ikke styregruppen for lokal nedlukning, som byrådet har givet bemyndigelse til at træffe beslutning om nedlukning, til at lukke ned i Hannerup sogn. Men gruppen har beredskabet klar, hvis det skulle blive nødvendigt torsdag.

- Vi sidder på kanten af stolen, og vi er i daglig kontakt med Sundhedsstyrelsen og følger deres anbefalinger. Og i dag (onsdag, red.) anbefaler de, at vi afventer og ser, siger viceborgmester Susanne Eilersen (DF), der sammen med borgmester Steen Wrist (S) og Fredericia Kommunes direktion udgør styregruppen.


Vi holder vejret og håber på, at det falder, så vi kan undgå en nedlukning.

Susanne Eilersen (DF), viceborgmester og med i styregruppen for lokal nedlukning


Hun tilføjer:

- Vi holder vejret og håber på, at det falder, så vi kan undgå en nedlukning. For der er ingen af os, der ønsker at lukke ned hverken lokalt eller i hele kommunen.

Mange bliver testet

Incidenstallet i Fredericia Kommune har gennem de sidste par uger været støt stigende. Ifølge tallene fra Statens Serum Institut har smitten i den periode været spredt i hele kommunen med undtagelse af Pjedsted Sogn. Det er dog Hannerup Sogn, der målt på indbyggerantal er kommunens største sogn, der har været hårdest ramt.

Tirsdag 13. april gik medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed fra dør til dør i både villakvarterer og boligparkerne i hele Hannerup Sogn for at informere indbyggerne om vigtigheden af at lade sig teste, og hvordan de skal forholde sig, og hvor de kan få hjælp, hvis de skulle teste positiv.

Siden er incidenstallet steget støt, hvilket Susanne Eilersen tirsdag udtalte til Fredericia Dagblad kan hænge sammen med, at mange borgere har fulgt opfordringen og ladet sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Kø ved kviktest-stederne: Her er problemet ifølge kommunen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce