Annonce
Fredericia

Onsdagsord: Nyd sommeren i Fredericia

Strandlivet på Østerstrand er blot en af mange ting, Maria Skuladottir vil nå i løbet af sin fredericianske sommerferie. Foto: Peter Leth-Larsen

Klumme: Om en uges tid er jeg højst sansynligt at finde på kanten af en sandkasse på en af Københavns talrige legepladser og ser mine piger lege.

Jeg har nemlig netop afsluttet min rejse som hebræer i "Prinsen af Egypten" her i Fredericia og fortsætter nu rejsen til København, når min mand igen skal Disco Tango den sommeren igennem i "Seebach" på Gamle Scene på Det Kongelige Teater. Så familien er samlet i storbyen sommeren over, men pigerne og jeg rejser dog tilbage til Fredericia en gang igennem for at være i vores dejlige hjem og nyde vores by.

For wow...solskinnet over vores by de seneste uger har atter gjort mig godt og belyst alle Fredericias smukke faciliteter. Jeg ved, jeg kommer til at savne Fredericia, når jeg er i København.

Annonce

Jeg ved, jeg kommer til at savne Fredericia, når jeg er i København.

Jo jo ... jeg er også ret så vild med København og den storbylækkerhed, byen viser i sin forandring fra bydel til bydel, de smukke brostensbelagte åndehuller og som børnefamilie er alle Københavns legepladser et mekka. Men - jeg er glad for, det kun er et
Skuespiller Maria Skuladottir er ugens klummeskribent. Arkivfoto: Kim Rune

Jo jo ... jeg er også ret så vild med København og den storbylækkerhed, byen viser i sin forandring fra bydel til bydel, de smukke brostensbelagte åndehuller og som børnefamilie er alle Københavns legepladser et mekka. Men - jeg er glad for, det kun er et besøg, for jeg ville ikke bytte dette for mit liv i her Fredericia.

Jeg håber, sikkert som mange andre haveejere, at vi får et regnskyl inden længe. Men jeg håber virkelig også, at solskinnet over Fredericia vil fortsætte sommeren over. For jeg glæder mig til, at mit indre sommerferie-ur snart får lov til at "bare" tikke af sted og have tiden som en ven, der lægger op til gode oplevelser med dem, jeg holder af.

Jeg forestiller mig, at mange af jer derude "bag" avisen ligesom mig glæder jer til at lade ugedagene flyde af sted, lade madkasserne ligge i skuffen, få stoppet op og skruet ned for den logistiske hjernehalvdel, set lidt indenad, men også ud på de dejlige mennesker lige ved ens side. Jeg trænger i hvert fald til det...

Jeg har haft ret travlt samtidig med, at jeg har spillet forestilling, og har derfor ikke været det store ude i min by. Men jeg har været heldig at kunne blive opdateret fra mine kære kollegaer på forestillingen.

Jeg har haft glæden af at opleve min by igennem øjnene af dem og derved blive inspireret til, hvad jeg vil, når jeg lander i sommerferietid. Og i disse solskinsuger er stranden blevet rånydt, og den nye Café Østerstrand har fået mange rosende ord med på vejen.

Så der vil jeg ud og spise en frokost sammen med mine piger efter en masse af vand og sand leg. Det er så dejligt, at byen er ved at få bygget en skøn "gå-ud" kultur op, som gør det muligt, at vi storbyelskende mennesker, som ikke vil bo i en storby, kan få en dosis metropol.

Det, at Fredericia nu også har en lækker nyrenoveret sandstrand med den smukke vold i baggrunden og en god mulighed for at slukke tørsten og sulten lidt lækkert, er en klar optimering til børnebadestrandsturen. Jeg håber på, at Café Østerstrand vil få et godt fodfæste og måske være med til at inspirere til endnu mere aktivitet ved Østerstrand.

Et andet sommerferietip fik jeg af min gode veninde, som flyttede fra København til Fredericia for et års tid siden. Hun har to små børn ligesom mig og er også interesseret i at finde nogle gode aktiviteter for børnene i byen.

Så en dag kom hun til mig med den største entusiasme og glæde over, at hun havde fundet en zoologisk have 10 min. kørsel fra Fredericia. Skærbæk Zoo! Se nu der - det var jo så ikke en nyhed for mig, men har jeg været der med mine børn...nej. Så yes - en udflugt som jeg har tænkt på så længe, men aldrig er kommet af sted til.

En af mine kollegaer fra Prinsen af Egypten havde hele sin familie på besøg i Kr. Himmelfarts ferien, hvor de på min opfordring var i Madsby Legepark. Han kom tilbage på arbejdet helt høj over at have leget i parken med sine nevøer hele dagen og selv haft det mega sjovt!

Vi plejer at være i parken en del gange i løbet af året, men jeg har slet ikke fået besøgt parken, efter den nye legeplads er kommet på plads. Så yes - en oplagt dag sammen med pigerne.

Noget andet, jeg længe har drømt om, er at komme på en lille telttur med familien. Nogen vil måske ryste på hovedet, men jeg synes, det er chamerende at skære al komfort væk. Spise halvkogte pastaer fordi man var for sulten til at vente på den langsommelige kogning på primus, og vågne halvklam i et telt alt for tidligt, fordi morgensolen banker ind på teltdugen og fuglene kvidrer.

Men åh...det at være sammen. Sammen i naturen. Vi bor så utrolig smukt i denne del af landet. Jeg har søgt på teltpladser og shelters på visitlillebaelt.dk og har fundet ud af, at der utallige. Det perfekte sted for mig ville være et sted omkring Strib. Lige ovre på den anden side af vandet. Så kunne vi sidde og kigge over på Fredericia. Det er altså ret interessant at betragte sin by fra en anden vinkel.

Så pigerne og jeg har masser af ting, vi kan give os til, når vi kommer "på besøg" til kære Fredericia i løbet af sommeren. Hvis nogle af jer læsere har flere gode børnevenlige sommeraktiviteter her i vores by, så del dem gerne i kommentarfeltet.

Det er godt at blive mindet om steder, vi glemmer eksisterer, og blive inspireret til nye.

God sommer Fredericia!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

Annonce