Annonce
Middelfart

Op til 1000 MB næste forår: Antenneforening tuner sit internet for 24 millioner kroner

- Den 24 millioner kroner dyre modernisering af Middelfart Antenneforenings distributionsnet kommer ikke til at berøre de enkelte husstande. Formand Bent Laugesen (bill.) fortæller, at det meste handler om nyt software og udskiftning af komponenter i standerne ved vejen. Privatfoto
- Vi vil være et fuldgyldigt alternativ til fibernet, både når det gælder pris og kvalitet, forklarer formanden for Middelfart Antenneforening, der mister tv-kunder og får flere rene internetkunder.
Annonce

Middelfart: Middelfart Antenneforening har siden 2014 mistet 800 tv-medlemmer, samtidig er antallet af rene internet-brugere vokset med 640. Udviklingen får nu foreningen til at investere 24 millioner kroner i en modernisering af sit kobbernet, så medlemmerne allerede fra næste forår kan købe en internetforbindelse på 1000 megabyte.

- Vi gør det for at være på forkant med en nær fremtid, hvor kunderne vil stille endnu højere krav til hastighed og kvalitet, efterhånden som streaming-tv udkonkurrerer det traditionelle flow-tv, forklarer antenneformand Bent Laugesen til avisen.

Antenneforeningen har gennem de sidste fem år selv sparet 10 millioner kroner op. De sidste 14 millioner kroner kommer Stofa med i form af den afgift, Stofa skulle have betalt Middelfart Antenneforening de næste syv år for at tilbyde internet og tv gennem antenneforeningens anlæg.

Dermed kan de nuværende priser holdes i ro.

Medlemmerne af Middelfart Antenneforening betaler i dag 179 kroner for en 15 MB-forbindelse, 300 MB koster 379 kroner. Prisen på den nye GB-forbindelse ligger endnu ikke fast, men den lander under 400 kroner, garanterer formanden.

Annonce

Nye komponenter i vejstandere

Bent Laugesen fortæller, at investeringen ikke blot vil øge hastigheden og stabiliteten af internettet, også tv-kunderne vil opleve en bedre kvalitet.

- Samtidig installeres et overvågningssystem, der fortæller om begyndende fejl på for eksempel forstærkerne, så de kan repareres eller udskiftes, før brugerne opdager, at der er ved at være noget galt, forklarer Bent Laugesen.

Middelfart Antenneforening havde 1. august 5840 medlemmer, knap 400 færre end for seks år siden. 3117 af dem købte både tv og internet, 1443 købte kun tv, mens 640 udelukkende købte internet.

Bent Laugesen vil ikke afvise, at nogle har valgt antenneforeningen fra på grund af dårligt signal eller andre utilfredsheder. Men ifølge ham er den væsentligste forklaring , at flere og flere får betalt internet af deres arbejdsgiver, som har rabataftaler med andre udbydere.

- Uanset hvad, så vil vi være et fuldgyldigt alternativ til fiber, både når det gælder pris, hastighed og kvalitet, siger Bent Laugesen.

Han forventer derfor også, at foreningen fremover kan fortsætte samme solide kurs som hidtil med årlige overskud på mellem en halv og en hel million kroner.

- Hvorvidt pengene skal bruges til at sænke vores priser eller spares op til nye investeringer må være op til bestyrelsen at afgøre, siger Bent Laugesen, der afløste afdøde Bent Hørby på formandsposten i november sidste år.

Generalforsamling 23. september

Stofa starter ombygningen af Middelfart Antenneforenings net i oktober i år. Arbejdet forventes færdigt 1. april 2021.

Med opgraderingen følger også en forbedring af foreningens tv-produkter og andre digitale ydelser, lover antenneformand Bent Laugesen.

Middelfart Antenneforening fortæller om det nye projekt på Stofa Event i Lillebæltshallen den 22. og 23. september klokken 14-18, hvor bestyrelsesmedlemmerne vil være til stede.

Årets generalforsamling holdes i Lillebæltshallen den 23. september klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce