Annonce
Fredericia

Op til 20 meter: Høje havnehaller i høring

Der er over ti år siden, at ADP A/S købte arealet nord for Holstensvej, hvor den tidligere skinnesvejsecentral havde til huse. Nu ønsker havneselskabet at opføre pakhuse på både den side af Holstensvej og den modsatte. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
ADP A/S ønsker at opføre nye pakhuse ved Holstensvej i op til 20 meters højde. Det kræver tillæg til kommuneplanen for den del, der ligger nord for indfaldsvejen. Før planlægningen går i gang, tager kommunen temperaturen på ideen.
Annonce

Fredericia: ADP A/S ønsker at opføre en række pakhuse ved indfaldsvejen til Fredericia på selskabets arealet mellem Strandvejen, Indre Ringvej og Holstensvej, for at skaffe plads til løsgods som korn, foderstoffer, grovvarer, kalk m.m. De store pakhuse skal efter planen opføres på begge sider af Holstensvej i varierende højde op til 20 meter.

Projektet kræver en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, så Fredericia Kommune gennemfører i disse uger en forhøring, hvor man kan komme med ideer og forslag. Blandt andet om der er særlige hensyn, der skal inddrages i planlægningen, som især tager sigte på, hvordan man sikrer både miljømæssige og visuelle hensyn i projektet.

By- og planudvalget har godkendt, at der sættes gang i at udarbejde lokalplan og et kommuneplantillæg, der kan gøre projektet muligt, men imidlertid også understreget, at der skal tages hensyn til, at der er tale om et byggeri, som placeres lige ved en af byens store indfaldsveje.

Med planlægningen er det muligt at bevare de eksisterende grønne områder ud mod Strandvejen og Indre Ringvej.

Fra høringsbrev omkring nye pakhuse

Annonce

16 og 35 meter

Kommuneplantillægget er nødvendigt for at kunne bygge i op til 20 meters højde på den del af arealet, der ligger mellem Holstensvej og Indre Ringvej. Her er den maksimale højde tilladt til 16 meter. På grunden mellem Holstensvej og Strandvejen må der bygges op til 35 meter ifølge kommuneplanen.

Bygningerne forventes at blive opført i varierende størrelser med bygningshøjder på op til 20 m over terræn og vil fremstå med facader i lyse nuancer som øvrige pakhushaller i nærområdet. Med den tænkte placering er det muligt at bevare det de eksisterende grønne områder ud mod Strandvejen og Indre Ringvej.

Der er frist til ideer og forslag frem til 18. juni. Herefter vil der blive udarbejdet kommuneplantillæg og lokalplan, som skal godkendes politisk og efterfølgende sendes i høring i otte uger før endelig godkendelse i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce