Annonce
Fredericia

Opbakning til Denice fra Christiansborg: - En vigtig debat om et tabubelagt emne

Folketingspolitiker Mette Thiesen (NB) mener, det er vigtigt, at Denice Oxbøll Brandt Kristensen og andre forældre, der ønsker mulighed for, at deres børn bliver passet hjemme de første år, råber op.  Foto: Michael Svenningsen
Denice Oxbøll Brandt Kristensen og andre, der kæmper for ændringer af den eksisterende tilskudsordning til hjemmepasning, får politisk opbakning på Christiansborg.

Fredericia: - Jeg er så glad for, at kvinder som Denice spørger: "Hvorfor skal jeg ikke have lov til at gå hjemme og passe mine børn?" Det er så stærkt. Og det er en sindssyg vigtig debat at tage.

Sådan lyder folketingspolitiker for Nye Borgerlige, Mette Thiesens kommentar til borgerforslaget om optimering af hjemmepasningsordningen, som fredericianeren Denice Oxbøll Brandt Kristensen har stillet sammen tre andre kvinder fra Fredericia og Vejle.

For et år siden stillede Mette Thiesen et beslutningsforslag om at ændre hjemmepasningsordningen, så forældre i hele landet, der ønsker at passe børnene hjemme de første tre år, kan få den mulighed.

Annonce

Modsat den nuværende ordning og Denice Oxbøll Brandt Kristensens forslag vil Mette Thiesen og Nye Borgerlige have en ordning baseret på et beskæftigelsesfradrag fremfor et tilskud.

Forslag blev ikke vedtaget

- Hvis en forælder ønsker at gå hjemme og passe børnene, så får den anden part et beskæftigelsesfradrag. Enlige forældre kan få beskæftigelsesfradrag, hvis de har forældre eller søskende, der kan hjælpe med at passe barnet - eller hvis de ønsker at få passet barnet privat på anden vis, forklarer Mette Thiesen, der ikke fik opbakning til forslaget i Folketinget.

Folketingspolitiker Mette Thiesen (NB) mener, det er vigtigt, at Denice Oxbøll Brandt Kristensen og andre forældre, der ønsker mulighed for, at deres børn bliver passet hjemme de første år, råber op.  Foto: Michael Svenningsen

Hun fortsætter:

- Det handler om, at vi i langt højere grad skal have mulighed for at indrette os som familie på den måde, vi gerne vil.


Du fik ikke Folketingets opbakning til dit forslag sidste år. Vil et borgerforslag, som det Denice stiller, betyde noget for at få en ændring igennem?

- Det hele handler om at gøre opmærksom på det her. De er nødt til at råbe højt og fortælle om, hvorfor de har lyst til at passe deres børn selv. Så kan det være, at de trænger igennem de tykke mure til Christiansborg. Så Denice og de andre skal bare klø på, siger Mette Thiesen, der oplever, at det er tabubelagt at prioritere at gå hjemme.

- Jeg forstår ikke modstanden. I det danske samfund betaler vi så høj en skat, at danske familier er afhængige af to indtægter. Det skal laves om, så familierne i langt højere grad kan indrette sig, som de selv ønsker.

Annonce

Opbakning fra DF

Folketingspolitikeren Marie Krarup, der er børneordfører for Dansk Folkeparti, er enig med Denice Oxbøll Brandt Kristensen og de tre medstillere af borgerforslaget.


Det handler om, at vi i langt højere grad skal have mulighed for at indrette os som familie på den måde, vi gerne vil.

Mette Thiesen (NB), medlem af Folketinget


- Vi støtter ordningen, og vi har flere gange forslået, at den bliver obligatorisk for alle kommuner. Vi ser også gerne, at den bliver forlænget, skriver Marie Krarup i en email til Fredericia Dagblad, som har henvendt sig til alle børneordfører fra de forskellige partier på Christiansborg.

Ingen af de andre ordfører er vendt tilbage inden deadline.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce