Annonce
Fredericia

Open by night er aflyst: Arrangører frygter stigning i smittetal og kunders frygt for at handle ind

Der bliver ingen open by night i Fredericia i oktober. I stedet satser Fredericia Shopping på en begivenhedsrig efterårsferie med aktiviteter i byen i dagtimerne. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I stedet satser byen på en efterårsferie fyldt med oplevelser i butikkernes åbningstid.

Fredericia: Fredag 2. oktober skulle midtbyen have slået butiksdørene op til open by night. Men nærmest inden planlægningen for alvor gik i gang, er arrangementet nu aflyst.

Det er de stigende smittetal forskellige steder i landet - blandt andet i nabokommunen Vejle - der får arrangørerne til at trække stikket på open by night. Samtidig frygter man, at risikoen for at blive smittet med coronavirus kan sætte en skræk i borgerne for at gå i butikker og på restaurant.

- Nu har vi opbygget en tillid blandt kunderne til at bruge byen igen. I foråret var der en måned, hvor folk ikke turde bruge byen. Der skal vi ikke hen igen, slår udviklingskonsulent i Business Fredericia Lene Bach Jørler fast.

Annonce

Aktiviteter i dagtimerne

Hun sidder med kontakten til byens butikker, og sammen med Fredericia Shoppings bestyrelse har hun været med til at træffe beslutningen om at aflyse. Det har ikke været en let beslutning.

- Jeg er bange for en skræmmekampagne forstået på den måde, at det ville være forfærdeligt, hvis folk begyndte at blive bange for sin by; At blive bange for at gå ned og drikke en kop kaffe eller gå i butikker, siger Lene Bach Jørler.


Nu har vi opbygget en tillid blandt kunderne til at bruge byen igen. I foråret var der en måned, hvor folk ikke turde bruge byen. Der skal vi ikke hen igen.

Lene Bach Jørler


Derfor er det besluttet at droppe open by night-arrangementet i efteråret og i stedet satse benhårdt på at skabe en efterårsferie med stribevis af oplevelser - lidt i stil med sommeraktiviteterne.

Argumentet er, at det er lettere at styre deltagerantallet, når programmet er spredt ud i små grupper, ligesom det kommer til at foregå i dagtimerne, og der derved sandsynligvis ikke bliver så meget alkohol indblandet som aften-arrangementer kan have.

Annonce

Børnepenge og feriepenge

Håbet er at tiltrække både byens og omegnens egne borgere, ligesom man også gerne vil tiltrække danskere fra resten af landet, som måske har lyst til at tage nogle dages efterårsferie lidt hjemmefra.

Derfor planlægger det nye Byforum nogle markedsføringstiltag for at tiltrække danske turister.

- Til efterårsferien har folk fået børnepenge og feriepenge, og de kan ikke komme ud at rejse i udlandet, men måske overvejer de at tage tre dage et andet sted - og så er det nok ikke de steder, hvor der er høje smittetal, man overvejer, forklarer Lene Bach Jørler om endnu en årsag til at ville holde smittetallene nede i Fredericia.

Lene Bach Jørler erkender, det er svært at finde en balance for, hvornår og hvilke arrangementer man kan lave, da smittetallene går op og ned.

- Ingen af os har prøvet det her før. Hvor går grænsen for, hvornår vi gør for lidt eller for meget, spørger hun retorisk.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Autocampere overnatter på Østerstrands p-plads: Må man det, spørger læser

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Mærker stor fredericiansk interesse, men: Is-entusiaster må vente lidt endnu

Fredericia For abonnenter

Ugens udvalgte: Ferien er over os - lidt endnu

Fredericia

Asfaltarbejde på Strandvejen og Vestre Ringvej de kommende uger: Vejene skal fræses og have ny belægning

Alarm 112

Designlampe og kontantbeløb stjålet: Politiet advarer om flere indbrud i ferien og beder folk kigge over naboens hæk

Fredericia For abonnenter

Vaccination af børn i fuld gang: 12-15 årige i Fredericia mødte frem til pop up stik mod corona

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Kristendemokraterne vil have mere biodiversitet ved solceller

Fredericia

Omdiskuteret butik lukket: Den er solgt, siger ejer

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

FC Fredericia

FC Fredericia kom torsdag tættere på en komplet trup - men der mangler stadig spillere

Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Fredericia

Mohamed og Rim kom til Danmark for seks år siden - nu har de åbnet skrædderi i gågaden

Annonce