Annonce
Fredericia

Opfundet i 2006: Nu vil S genoplive blomsterfestival

Traditionen tro lægges der blomster ved Landsoldaten i forbindelse med 6. juli-dagene - som her i 2013. Nu vil byrådsmedlem Lise Nielson også genoplive blomsterfestivalen. Arkivfoto: Mette Mørk

Fredericia: Blomsterfestivalen skal tilbage til Fredericia.

Sådan lyder det fra byrådsmedlem Lise Nielson (S) i et forslag til budgetforhandlingerne for 2021. Hun foreslår at afsætte 200.000 kroner til en festival, der skal ligge i forbindelse med 6. juli-festlighederne.

-Jeg vil gerne genoplive blomsterfestivalen. Jeg har savnet den lige siden, den sluttede. Det var flot, og det var på et meget højt niveau, siger Lise Nielson om konkurrencen, der på et tidspunkt blev sparet væk.

Byrådsmedlemmet mener, at de flotte blomsterkreationer passer godt til Fredericia. Og hun husker især en flot dekoration, der flød rundt i voldgraven.

- Det passer fint til byen. Det er kunst og underholdning, og det er også noget andet end musik og sport. Vi har ikke så meget visuel kunst her i byen, siger Lise Nielson.

Annonce

Afholdt første gang i 2006

Et kig i Fredericia Dagblads arkiver viser, at festivalen, som hed 6. Juli Cup, blev afholdt første gang i sommeren 2006.

Men den stoppede igen efter 2008-udgaven. Fra 2009 forsvandt det kommunale tilskud på 300.000 kroner til 6. Juli Cup, som den internationale blomsterkonkurrence hed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce