Annonce
Vejle

Oplev godt 100 aktiviteter på to dage til Vejles Folkemøde

Folkemødet i Vejle vender tilbage for tredje gang. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejles Folkemøde disker op med endnu flere workshops, debatter og foredrag end tidligere. I år er der ekstra fokus på demokrati, lyder det fra kommunen.

Vejle: Kom i løbeform med borgmesteren, lån et menneske og bliv klogere på Tour de France, der rammer Vejle i 2021, med sportsjournalist Dennis Ritter.

Vejles Folkemøde 2019 byder på næsten 100 arrangementer og aktiviteter over dagene fredag 7. juni og lørdag 8. juni. Hele folkefesten skydes i gang ved scenen på Rådhustorvet fredag klokken 10. Derefter er der frit valg til at gå ombord i tag-selv-bordet af arrangementer.

Folkemødets ambition er at gøre dig klogere på, hvad der rører sig i samfundet. Idéen udsprang af kommunens resiliens-strategi som en del af bynetværket "100 Resilient Cities".

Det er tredje gang, at folkemødet finder sted. I år sker det i lyset af, at det er 100 år siden, at Vejle fik sin første folkevalgte borgmester. Derfor er der sat ekstra fokus på demokrati under folkemødet.

Det fortæller Gitte Grove Poulsen, som er kommunens Chief Resilient Officer.

- Vi skabte denne arena, hvor borgere, virksomheder og kommune kan mødes. Det handler om demokrati og medborgerskab. Set i lyset af Trump, brexit og den generelle tillidskrise er det vigtigt, vi mødes uden for sociale medier, hvor vi kan tale om de udfordringer, vi har, og hvordan vi sammen kan løse dem, siger hun.

Udvalgte oplevelser på Vejles Folkemøde 2019

Fredag 7. juni

Vejles Folkemøde åbner klokken 10 på scenen på Rådhustorvet.

Syng morgensang med 5. klasserne fra Sct. Norberts Skole lige efter åbningen klokken 10.15.

Hvem vælger din uddannelse? Din mor? Uddannelser i Vejle gør dig klogere på dine muligheder kl. 14-17.30 i Mariaparken.

Lav et 3D-print i chokolade og smag på sagerne kl. 14-17 på Kirkegade.

Løbetur med borgmester Jens Ejner Christensen (V) kl. 15-16 med start fra Rådhustorvet.

Sportskommentator Dennis Ritter fortæller om Tour de France 16.45-17.15 på Rådhustorvet.

Lørdag 8. juni

Morgengymnastik for alle klokken 10.30-11 på græsset ved Rådhustorvet.

Hør om Vejles første folkevalgte borgmester, og giv dit bud på fremtiden. kl. 10-16 på Kirkegade.

Natur- og miljøudvalgsformand Karl Erik Lund (DF) byder op til fælles squaredance på græsset ved Rådhustorvet klokken 12-12.30

Lær at peppe måltider op med få virkemidler kl. 12-14 på Kirkegade .

Journalist Steffen Gram fortæller om den amerikanske journalist, som var med til at afsløre Watergate-skandalen, Bob Woodward. Kl. 14-15.00 på scenen ved Rådhustorvet.

Find hele programmet på Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce

Glæder sig

Mange frivillige står for at afvikle aktiviteterne, og i år har der været stor interesse for at deltage, fortæller resilienslederen.

- Folk vil virkelig gerne være med og løfte folkemødet. Selv efter vi har lukket for tilmeldinger for aktiviteter, har folk henvendt sig. Det er fedt. En anden succes er, at uddannelsesinstitutionerne i år samarbejder om deres eget folkemøde for unge i Mariaparken, siger Gitte Grove Poulsen.

Hun glæder sig især til to arrangementer.

- Jeg synes især, at Menneskebiblioteket er godt koncept. Her kan du låne et menneske, som repræsenterer en fordom, og få en samtale med ham eller hende. Tanken er, at du taler med en, der repræsenterer din egen fordom, så det kræver også lidt selvindsigt. Derudover glæder jeg mig til dialogmiddag. Sidste år var vi omkring 200 samlet til fællesmiddag, siger hun.

Menneskebiblioteket stiller mennesker med anden holdning, seksualitet, religion eller noget helt tredje til rådighed lørdag mellem 12 og 15 på Rådhustorvet.

Den store fællesmiddag finder sted fredag klokken 18-20 i gågaden foran Rådhustorvet.

Det koster Vejle Kommune omkring 500.000 kroner at holde folkemødet. Det fulde program for Vejle Folkemøde finder du på Vejle Kommunes hjemmeside, www.vejle.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce