Annonce
Rejser

Oplev nordlys og special effects i vintertivoli

Skøjtebanen ved Hotel Nimb måler 300 kvadratmeter. Foto: Lasse Salling/Tivoli

Tivoli i København er badet i lys vinterferien, og der er flere nye tiltag på programmet. Blandt andet fra Rasmus Klump.

Nordlys er som regel forbeholdt de nordligere breddegrader, men i år kan man opleve Tivoli indhyllet i nordlys. Fordi naturfænomenet ikke er så udbredt i Danmark, er Tivolis nordlys fremstillet ved hjælp af laserlys, en elektronisk lydcollage og røgeffekter.

Normalt er Tivoli lukket om vinteren, men igen i år holder forlystelsesparken særåbent det meste af februar. Deriblandt i vinterferien.

Fælles for de fleste af Tivolis vinteraktiviteter er, at lys spiller en væsentlig rolle.

Langs tivolisøen svæver Olafur Eliassons 33 farvestrålende lamper mellem træerne. Og på søen vises på skift lysshowene Vølvens Spådom, som tager afsæt i ragnarokhistorien fra nordisk mytologi, og Tango Jalousie, der er bygget op omkring komponisten Jacob Gades verdenskendte melodi.

For de aktive er der en 300 kvadratmeter stor skøjtebane foran Hotel Nimb, der ligger i forbindelse med Tivoli. Her får skøjteløbernes piruetter og bevægelser det interaktive lys under isen til at forandre sig.

Det store springvand ved Plænen bliver oplyst, så det ser frossent ud og ligner en 10 meter høj isskulptur. Der er også en 18 meter lang lystunnel langs tivolisøen, og foran H.C. Andersen-slottet opsættes et lysloft med musik af Philip Glass.

Annonce
Tivoli holder åbent frem til 24. februar og åbner igen for sommersæsonen 4. april. Foto: Lasse Salling/Tivoli

Nyt fra Rasmus og Pingo

Rasmus Klump-universet er efterhånden blevet en fast del af Tivoli, og der er mere på vej fra den kendte bjørn og hans venner.

På Plænen midt i Tivoli rager en 15 meter høj iglo med navnet Pingonesien op. Igloen rummer blandt andet rutsjebaner og stejle klatrevægge.

I Glassalen er der premiere på en ny børneforestilling med titlen "Rasmus Klump og den sure snemand". Forestillingen spiller tre gange dagligt og varer knap 20 minutter.

I uge 7 holder Tivoli åbent mandag-torsdag plus søndag fra klokken 11-22. Fredag og lørdag er der åbent klokken 11-23.

De fleste forlystelser kører, selvom det er vinter, men enkelte står stille på grund af sommerklargøring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce