Annonce
Fredericia

Oplever du også kortere køer til kviktest?: Her er forklaringen fra Carelink

Køerne til kviktest hos Carelink er blevet kortere - også her i Danmarksgade. Foto: Dorte Brandsen
Færre bliver testet end tidligere, men Carelink, som står for kviktest i Fredericia Kommune og resten af Region Syddanmark har også optimeret ressourcerne, oplyser Carelinks direktør.

Fredericia: I forårsmånederne har køerne til at få taget en kviktest for at få fastslået, om man har coronavirus eller ej, været ganske lange mange steder i byen.

Mange borgere skal bruge negative test for at møde på arbejde eller i skole, ligesom genåbningen stiller krav om coronapas på eksempelvis restauranter, til koncerter, i biografen, i fitnesscentret, på biblioteket og mange andre steder.

Derfor har køerne foran kvikteststederne i byen jævnligt været ganske lange, men det har tilsyneladende ændret sig på det sidste.

Annonce

Carelink står for at bemande teststederne i Fredericia, og på firmaets hjemmeside kan man følge med i, hvor mange minutter man skal forvente at vente. Ventetiden er alle steder i kommunen nede på 0-15 minutter.

Men er det så, fordi fredericianerne bliver testet i mindre grad end tidligere? Vi har spurgt Carelink.

- Vi har set et mindre fald i antallet af test, men det er indtil videre ikke signifikant. Den væsentligste årsag til, at køerne er forsvundet, er, at vi har afstemt ressourcerne til behovet på de enkelte tider af døgnet, oplyser administrerende direktør i Carelink Brian Rosenberg i en mail til Fredericia Dagblad.

Statistik hjælper

Der har tidligere været kritik af, at køerne var meget lange, og der var lange ventetider på at blive testet. Men det har åbenbart ikke tidligere været muligt at tilpasse ressourcerne.

- Dette er særdeles vanskeligt at gøre fra dag ét uden nogen statistik at læne sig op af. Den har vi nu og har derfor som nævnt kunne afstemme ressourcerne, oplyser Brian Rosenberg desuden i mailen.


Vi har set et mindre fald i antallet af test, men det er indtil videre ikke signifikant. Den væsentligste årsag til, at køerne er forsvundet, er, at vi har afstemt ressourcerne til behovet på de enkelte tider af døgnet.

Brian Rosenberg, adm. direktør


Som han nævner, er der sket et lille fald i antallet af test. Det har sin naturlige forklaring:

- Årsagen til det lille fald i antallet af test skyldes, at flere er blevet vaccineret, oplyser Brian Rosenberg.

Foruden kviktest er det muligt at blive pcr-testet. Her er meldingen fra Statens Serum Institut, at antallet af test også er faldende. Onsdag var meldingen, at der det seneste døgn var taget 135.000 pcr-prøver. I de seneste måneder har tallet ofte været omkring 200.000 i døgnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce