Annonce
Læserbrev

Opråb til borgmestre: De psykisk handicappede fortjener en ordentlig hverdag

De psykisk handicappede er tavse, mens "glasuren" på tilværelsen spares væk.

Læserbrev: I år er det 100 år siden, at N.E. Bank-Mikkelsen blev født.

Bank-Mikkelsen var en "hærfører" for datidens udviklingshæmmede.

Det var dengang, de udviklingshæmmede boede på åndssvageanstalter eller sindssygehospitaler.

Det var dengang, der var eksempler på, at beboerne blev bundet til et træ, når personalet skulle spise på fælles skovtur.

Bank-Mikkelsen var bannerfører for at give disse psykisk/fysisk handicappede lovgivningsmæssigt - og dermed rent fysisk og psykisk - en anstændig tilværelse.

Det skylder vi ham en stor tak for på hans 100-års fødselsdag - han døde i 1990.

Disse mennesker har i dag, takket være Bank-Mikkelsen især, en tilværelse så nær det normale som muligt.

Men der har været en tendens til, at "en tilværelse så nær det normale som muligt" er som elastik i metermål.

Efter kommunalreformen er dette område styret via et slags demokrati uden for armslængde.

Området har undergået utrolig mange besparelser, som for øvrigt mange andre områder, men disse andre områder har et udpræget bedre talerør, f.eks. ældre og forældre, som går på gaden, når besparelserne kommer for tæt på.

De psykisk handicappede er tavse, mens "glasuren" på tilværelsen spares væk.

Derfor, kære borgmestre, når I nu skal i gang med næste års budgetter, kommune-/regionsforhandlinger, økonomiforhandlinger med regeringen osv., så hav lige den stille gruppe, de psykisk handicappede, med i jeres budgettanker.

Lad jer ikke narre af et regneark. De psykisk handicappede fortjener en ordentlig hverdag, som ikke skal stå mål for er en fortsat rundbarbering.

Bank-Mikkelsen startede bygningen af det fyrtårn for de psykisk handicappede, som vi er stolte af i dag. Men et fyrtårn er jo et tårn med lys i - sørg nu for, at der også fremover er lys i tårnet.

Søren Erik Pedersen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce