Annonce
Fredericia

Fredericia-restaurant holder fast i Michelin-stjerne: 'Det har været et hårdt år, og jeg er glad'

Mandag var der officiel uddeling af Michelin-stjerner. Her ses Rainer Gassner sammen med noget af personalet fra Restaurant Ti Trin Ned. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter et hårdt år kunne køkkenchef Rainer Gassner juble mandag aften. Restaurant Ti Trin Ned holder fast i Michelin-stjernen. Det er femte gang i træk, at Fredericia-restauranten får den gastronomiske anerkendelse.

Fredericia: Restaurant Ti Trin Ned er stadig en Michelin-restaurant.

Det står klart efter mandagens uddeling af stjerner fra den prestigefyldte franske madguide.

Årets uddeling af stjerner foregik ved et show i Stavanger i Norge, og ligesom i tidligere år blev det til én Michelin-stjerne for Fredericia-restauranten, som har adresse i Toldkammeret i Kanalbyen.

Annonce

Restaurant Ti Trin Ned fik for første gang den prestigefyldte gastronomiske anerkendelse i 2017. Værtsparret Rainer og Mette Gassner har lige siden været en del af  Michelin-guiden for de nordiske lande.

Er med i ny app

Restauranten har tidligere haft hjemme i Norgesgade, men flyttede i 2019 til den nuværende adresse, hvor gæsterne har havudsigt fra alle pladser i restauranten.

- Det er skønt, og vi er meget glade for det. Det er virkeligt fedt, at vi får lov til at beholde vores Michelin-stjerne, sagde Rainer Gassner mandag aften til Fredericia Dagblad.

Avisen fangede ham kort efter showet fra Stavanger, som i år foregik online på grund af coronasituationen. Derfor fulgte Rainer Gassner og personalet med fra afstand. Og kort efter showet kunne han via den ny Michelin-app se, at restauranten i Fredericia stadig havde en stjerne.

- Jeg var inde og kigge på et link, jeg fik efter livestreamen. Jeg fandt ud af det, ét minut inden du ringede, lød det med smil i stemmen fra Rainer Gassner.

Annonce

Fik fugtige hænder

Han tænkte, at showet måske ville være en flad fornemmelse, når det foregik online. Men da showet fra Norge kom i gang, fik han følelserne med.

- Det plejer at være en stor del af det, at man kan møde sine gode kolleger og sige hej til dem. Men efter livestreamen kom i gang, begyndte jeg at få lidt fugtige hænder og glæde mig lidt. Jeg tænkte tilbage på Stockholm, da vi fik den første stjerne. I aften er lige så stort som i 2017, da vi fik den første gang, sagde Rainer Gassner.

I livestreamen talte værterne om et hårdt år for restaurationsbranchen, og det kan værtsparret fra Restaurant Ti Trin Ned skrive under på. Og netop derfor føles årets stjernetildeling som noget specielt. Og som en forløsning.

- Vi har været presset på mange leder og kanter. Det har været et hårdt år for os alle. Den viljestyrke, man skal have for at blive ved, den bliver belønnet i aften. Det er virkeligt virkeligt dejligt, siger Rainer Gassner.

Den viljestyrke, man skal have for at blive ved, den bliver belønnet i aften.

Rainer Gassner
Annonce

Ikke bygget til at gå derhjemme

Hvad har været det hårdeste?

- Ikke at få lov til at holde åbent. Vi er ikke bygget til bare at gå rundt derhjemme. Man skal prøve at vende det til noget positivt, for det er ikke godt at sidde stille i fire-fem måneder, siger Rainer Gassner.

Hvorfor tror du, I har fået den igen?

- Jeg går ud fra, de sætter pris på den service, vi yder, og den mad, vi laver. Den harmoni af de to komponenter plus vores beliggenhed giver en dejlig atmosfære og en afslappet stemning. Som gæsterne - og også inspektørerne - sætter pris på. Det ligger vores hjerter nært, at vi sender gæsterne hjem med en god aften.

Hvordan er fornemmelsen lige nu?

- Jeg har bløde knæ. Jeg er virkeligt glad. Det er en stor aften, som betyder virkeligt meget, sagde Rainer Gassner mandag aften.

Ti Trin Neds personale mødes tirsdag til et glas og en fejring, og onsdag holder restauranten åbent igen med den friske og opdaterede stjerne.

Michelinstjernede-restauranter er ikke kun lig med småt, dyrt mad, men virkelig noget, der kan trække turister til landet. Det fortalte Simon Urup, redaktør på madmediet SMAG Aarhus, i et indslag i Radio4 Morgen. Hør hvorfor i indslaget nedenunder.


Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Andet nederlag i træk i 1. division: FC Fredericia brændte for meget og faldt med et brag i Køge

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Kommer 8. budget i træk i hus med alle stemmer? Man fristes til at sige næppe, for meget er på spil

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Fredericia For abonnenter

Charlotte valgte corona-job med hjertet: Hun har stukket i hundredvis af overarme

FC Fredericia

Se videoanalysen: FC Fredericia er stort set sikker på top-6: Så få point skal der til, før sæsonens mål er opnået

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce