Annonce
Debat

Ordentlighed, tak – det handler om mennesker!

Læserbrev: "Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd.” Sådan skrev K.E. Løgstrup i 1956. Citatet understreger vigtigheden af at gøre sig etiske overvejelser i mødet – og ikke mindst arbejdet – med andre mennesker, og sætningen har vundet genklang for mange og især i forhold til at diskutere det specialiserede socialområde.

Socialområdet er under pres – både i mediebilledet, økonomisk og i kompleksitet, og vi risikerer at tabe området på gulvet, hvis vi som kommune ikke formår at sætte ind nu. Vi må se helt overordnet på området og gøre os disse etiske overvejelser og danne os et overblik over, hvad der virker og hvad der ikke gør.

Vi ved, at en tidlig indsats betaler sig og at de berørte borgere savner et system, der er nemmere at navigere i. Derfor mener vi i SF, at der skal være et langt større fokus på at nedbryde silotænkningen for at finde helhedsorienterede løsninger, der virker og gør det nemmere at sætte ind med rettidig forebyggelse. Det er ikke ordentligt at der tages primært afsæt i beskæftigelsespolitik – der skal fokus på menneskets trivsel, udfoldelsesmuligheder og livskvalitet.


Socialområdet er under pres – både i mediebilledet, økonomisk og i kompleksitet og vi risikerer at tabe området på gulvet, hvis vi som kommune ikke formår at sætte ind nu.


Det skal være nemt at være borger i Kolding Kommune – også for dem med handicap. Det bør aldrig være nødvendigt for nogen at skulle løbe spidsrod mellem forvaltningerne for at få den hjælp, der er behov for. De relevante fagligheder i forhold til handicap, beskæftigelse, uddannelse, sundhed etc. skal knyttes sammen, så vi fokuserer på borgeren frem for forvaltningerne. Borgerne skal i centrum og sagerne behandles, så borgeren bevarer værdighed og har medansvar, frem for at blive klientgjort og kørt hen over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce