Annonce
Fredericia

Organisationen på rådhuset slankes

Arkivfoto
fredericia - Økonomiudvalget i Fredericia Byråd sagde mandag ja til, at der bliver foretaget ændringer af organisationen og dermed også i arbejdsgangene på rådhuset i Fredericia.

Klokken 10 i formiddag blev hovedsamarbejdsudvalgets samlet, og på det møde blev planerne for organisationsændringerne på rådhuset præsenteret for tillidsfolkene for de kommunalt ansatte. Kommunaldirektør Michael Holst er formand for det udvalg, mens Helle B. Andersen, som er HK'ernes tillidsrepræsentant, er næstformand.

Og resten af dagen bliver der afviklet møder i de forskellige faggrupper. På de møder vil tillidsfolkene præsentere planerne, og møder vil også blive brugt til at diskutere indholdet af eventuelle høringssvar.

Slankere organisation

Direktionen på rådhuset har haft konsulentfirmaet Muusmann til at lave en undersøgelse af kommunens administrative organisation, og det er resultaterne af den undersøgelse, som blev præsenteret for politikerne på mandagens møde i økonomiudvalget. Kommunaldirektør Michael Holst har tidligere forklaret, at målet med den undersøgelse er at få designet en "slankere og mere smidig organisation":

- Vi har ingen hellige køer i den sammenhæng, har Michael Holst tidligere udtalt til Fredericia Dagblad.

Markante ændringer

Siden socialdemokraten Jacob Bjerregaard overtog borgmesterposten, er der sket markante organisationsændringer på rådhuset. Kommunens direktion er eksempelvis skrumpet fra tidligere fem medlemmer til nu tre, og kort før jul blev hele udvalgsstrukturen og dermed også konstitueringen lavet om. I kølvandet på de ændringer blev konsulentfirmaet Muusmann hyret til at lave en gennemgang af de administrative forretningsgange på rådhuset.

- Vi skal have vores organisation til at passe til de 2020-mål og 2016-19-budgetter, som politikerne styrer efter, og ændringerne af udvalgsstrukturen har også givet os anledning til at få Muusmann til at gennemgå den administrative del af organisationen på rådhuset, har Michael Holst også tidligere forklaret.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Fredningssagen. En centralisering og bureaukratisering har sjældent fået ry for at fremme mangfoldigheden

Læserbrev: Fredningsforslaget mod Trelde Skov som naturbeskrivelse er interessant læsning, men med hensyn til grundlaget for fredning kan man finde relevant tekst kun to steder. Grundlaget for drift af skoven gennem lige netop fredning er grotesk kort beskrevet og er så mangelfuldt, at fredningsforslaget ikke kan tages alvorligt. Fredningsforslaget går ud på beskyttelse, men det er ikke godtgjort, at det er en bedre beskyttelse end den nuværende skovlov, fredskovspligt og certificering! En centralisering og bureaukratisering har sjældent fået ry for at fremme mangfoldigheden! Ud over beskrivelsen af natur og område har fredningsforslaget et kapitel "Forslag til fredningsbestemmelser". Er man vidende om skovbrug, natur og lokalområdet, så er de paragraffer ret forvirrende at læse grundigt igennem. Der er opbygning af tekst møntet på forhold og vægtning af metoder, der ikke har hjemme i Trelde, og beskrivelse af og udgangspunkt i tilstande, der ikke er i Trelde. Når man har tygget lidt på alle de fine ord og helgarderinger, er det tydeligt, at hele kapitlet er udarbejdet over et andet område og rettet lidt til. Hvis Danmarks Naturfredningsforening ikke ligger mere energi bag en tvangsovertagelse af natur, her over 500 ha, så skal vi som samfund virkelig til at forlange lidt mere af en forening, vi som samfund tillægger så meget forpligtende indblandingsret. Danmarks Naturfredningsforening er ikke de eneste, der kan passe på natur!

Fredericia

Rambøll om cirkelbroen: - Når vi laver en fejl, så står vi ved det

Annonce