Annonce
Fredericia

Organisationen på rådhuset slankes

Arkivfoto
fredericia - Økonomiudvalget i Fredericia Byråd sagde mandag ja til, at der bliver foretaget ændringer af organisationen og dermed også i arbejdsgangene på rådhuset i Fredericia.

Klokken 10 i formiddag blev hovedsamarbejdsudvalgets samlet, og på det møde blev planerne for organisationsændringerne på rådhuset præsenteret for tillidsfolkene for de kommunalt ansatte. Kommunaldirektør Michael Holst er formand for det udvalg, mens Helle B. Andersen, som er HK'ernes tillidsrepræsentant, er næstformand.

Og resten af dagen bliver der afviklet møder i de forskellige faggrupper. På de møder vil tillidsfolkene præsentere planerne, og møder vil også blive brugt til at diskutere indholdet af eventuelle høringssvar.

Slankere organisation

Direktionen på rådhuset har haft konsulentfirmaet Muusmann til at lave en undersøgelse af kommunens administrative organisation, og det er resultaterne af den undersøgelse, som blev præsenteret for politikerne på mandagens møde i økonomiudvalget. Kommunaldirektør Michael Holst har tidligere forklaret, at målet med den undersøgelse er at få designet en "slankere og mere smidig organisation":

- Vi har ingen hellige køer i den sammenhæng, har Michael Holst tidligere udtalt til Fredericia Dagblad.

Markante ændringer

Siden socialdemokraten Jacob Bjerregaard overtog borgmesterposten, er der sket markante organisationsændringer på rådhuset. Kommunens direktion er eksempelvis skrumpet fra tidligere fem medlemmer til nu tre, og kort før jul blev hele udvalgsstrukturen og dermed også konstitueringen lavet om. I kølvandet på de ændringer blev konsulentfirmaet Muusmann hyret til at lave en gennemgang af de administrative forretningsgange på rådhuset.

- Vi skal have vores organisation til at passe til de 2020-mål og 2016-19-budgetter, som politikerne styrer efter, og ændringerne af udvalgsstrukturen har også givet os anledning til at få Muusmann til at gennemgå den administrative del af organisationen på rådhuset, har Michael Holst også tidligere forklaret.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Må vi bede om et 'velfærdsløft' til by og vold

Læserbrev: Det er dejligt, at der alligevel bliver penge til at prioritere børn og ældre. Vores borgmester taler ligefrem om et "velfærdsløft". Der blev ellers truttet kraftigt i dommedagsbasunerne, og mange fik sig nogle søvnløse nætter over forslag til drabelige besparelser på de kommunale budgetter. Men der er trods alt temmelig mange fredericianere, der hverken er børn eller servicekrævende ældre. Vi vil gerne se, at tidligere byråds investeringer i en smukkere by ikke fortsat bliver misligholdt. Sådan tror jeg, at mange føler, men jeg kan jo ikke vide det! Der skal vand i vandrenden og vand i springvandene, og udgåede træer i byens gader skal erstattes. Nørreport skal have en overhaling, og der er andre ting i byen at tage fat på. Fredericia Vold - vores eneste internationale attraktion - skal kunne opleves som en fæstning, et historisk monument fra en kritisk tid i vores historie. Det virker forkert, at man fra Hugo Mathiessens Vej og til Nørreport ikke kan se voldgraven - man kunne lige så godt gå i en plantage i Midtjylland. Og at man et sted kan sidde på en bænk og glo ind i nogle træer, hvor der engang var udsigt over Lillebælt, latterliggør nærmest kommunens indsats for at pleje volden. Og så er der det gamle vandværk på volden nær Lillebælt. Byrådet burde gøre en dumhed god igen og tilbagekøbe bygningen og jævne den med jorden - den ligger på gud ved hvilket år som en skændsel. Prøv lige at kigge på de budgetter endnu engang - det er trods alt småpenge i det kommunale budget, der er tale om.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce