Annonce
Erhverv

Otte mindre erhvervsgrunde gøres klar ved Givskov

Kloakrørene er linet op i hele området og gravemaskinerne gør, hvad de kan, for at rørene kan komme i jorden. I løbet af en måneds tid ventes arbejdet med byggemodningen at være færdigt. Foto: Børge Larsen
Gravemaskinerne tygger sig gennem arealet nord for Givskov og syd for Givegård. Her er de i gang med at byggemodne otte mindre erhvervsgrunde, der primært skal kunne bruges af håndværkere od administrationsvirksomheder.
Annonce

Give: Det lille hus på prærien i form af en mindre gulmalet ejendom med adressen Tykhøjetvej 18 har måtte lade livet.

Ifølge bilagene til byrådets beslutning i november, hvor man vedtog at sætte byggemodningen af de otte erhvervsgrunde i gang, var Tykhøjetvej 18 "uegnet til beboelse". I øvrigt lå bygningen også lige der, hvor den nye adgangsvej til de erhvervsområdet skal placeres.

Huset er væk, adgangsvejen gjort så brugbar at de mange lastbiler og maskiner har kunnet passere ind i området. Her har maskinerne allerede gnavet sig ned gennem muldlaget og ned i de dybder, hvor kloakrør og andre nødvendige installationer skal placeres. Betonrør til både regnvand og spildevand er lagt på stribe og og arbejdet skrider hurtigt frem.

Men hvornår er det færdigt?

- Går det godt, er vi færdige inden første juli. Men det skulle gerne være tidligere, lyder en vurdering på pladsen.

- Jeg kan ikke svare helt nøjagtigt nu. Vi har møde med entreprenørerne i morgen og så har vi en mere præcis vurdering af tiden, siger Kirsten Sørensen, der en af kommunens to sælgere på erhvervsgrundene i Give.

Annonce

Forsøgsprojekt

Hun bliver ikke ligefrem rendt over ende af købere til de otte nye grunde. Men det havde hun heller ikke regnet med.

Udstykningen af de otte mindre grunde er et forsøg. Dels et forsøg på at imødekomme de virksomheder, der ikke har beghov for store arealer, dels et forsøg på at sætte skub i udviklingen af det store erhvervsområde "Give Øst".

Behovet for mindre erhvervsgrunde har, i hvert fald frem til coronakrisen, været stigende. Efterspørgslen har tidligere været imødekommet ved, at der er blevet udstykket mindre grunde på Dyrskuevej.

Men den løsning har været baseret på dispensationer fra lokalplanerne for området, så den er ikke holdbar i længden. Samtidig er området ved Dyrskuevej egentlig beregnet til virksomheder, der ligger i en lidt tungere miljøklasse og med et større behov for jord.

- Så, nej. Jeg er ikke blevet kimet ned. Men kommunen har gerne vil bruge lidt penge på at skabe muligheden for, at de mindre virksomheder også kan komme til at bygge nyt. De skal ikke gå forgæves, siger Kirsten Sørensen.

Udgifterne til byggemodningen er anslået til at løbe op i 3,5 millioner kroner. Det inkluderer også anlæg af infrastruktur i form af veje, kloakering og anlæg af regnvandsbassin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce