Annonce
Fredericia

Ove og Per holder juleaften på Skærbækværket: Led-julelys og langtidsstegte ænder skærer på strømforbruget

Ove Dan Boddum Larsen og Per Michael Rasmussen har tjansen på Skærbækværket juleaften. Foto: Ørsted
Der bruges mindre strøm på en juleaftensdag end på en normal søndag i december. Men selv om strømforbruget falder drastisk, når anden er stegt, er der døgnet rundt folk på vagt på Skærbækværket for at sikre både varme og strøm i juledagene.

Skærbæk: Selv om der er godt gang i ovnene, når juleanden skal steges, er det samlede el-forbrug i Danmark kun 10 pct. af forbruget på en almindelig søndag i december.

- Når vi slukker for ovnen og komfuret juleaften, falder elforbruget i Danmark med 800 MW inden for en time. Det svarer til den samlede effekt fra Danmarks største havmøllepark - gange to, forklarer kommunikationsansvarlig hos Ørsted Jens Nybo Jensen.

Strømforbruget juleaften er blevet påvirket af effektive komfurer og ovne, samt led-belysning.

Selv om elforbruget afslører, at mange er gået over til langtidsstegning af and og flæskesteg, og elforbruget er blevet spredt mere ud over eftermiddagen, oplever medarbejderne på kraftværkerne netop på juleaften en stor ændring i strømforbruget. Frem til kl. 18 er der et relativt jævnt elforbrug i de danske hjem. Men fra det øjeblik, juleanden og flæskestegen er ude af ovnen, falder strømforbruget markant, og det stiger først for alvor igen, når hverdagen er tilbage 27. december, lyder det fra Ørsted.

Annonce

Vores kraftværker er bemandet døgnet rundt 365 dage om året, og juleaften er ingen undtagelse. Vi skal sørge for, at værkerne altid kan levere el og varme, når der er behov for det.

Ole Thomsen, der har det operative ansvar for Ørsteds ni kraftværker i Danmark

Julehygge i kontrolrummet

Strømmen og varmen kommer ikke af sig selv, så derfor tager Ove Dan Boddum Larsen og Per Michael Rasmussen på arbejde på Skærbækværket juleaften.

- Vores kraftværker er bemandet døgnet rundt 365 dage om året, og juleaften er ingen undtagelse. Vi skal sørge for, at værkerne altid kan levere el og varme, når der er behov for det, siger Ole Thomsen, der har det operative ansvar for Ørsteds ni kraftværker i Danmark.

Selvom Ove og Per skal tilbringe juleaften på Skærbækværket, kommer de dog også til at mærke, at det er jul. Der er bestilt julemenu, som kan nydes i kontrolrummet, hvor der også er blevet sat et juletræ op, og de kan hygge sig med julepynt og lækkerier. Og måske en ekstra gave fra chefen.

Per Michael Rasmussen er klar til at tage juletjansen den 24. december i Skærbækværkets kontrolrum. Foto: Ørsted
Ove Dan Boddum Larsen har julepyntet ved kontrolbordet og er klar til sammen med kollegaen Per at sikre strøm og varme fra Skærbækværket juleaften. Foto: Ørsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Sport

Den danske liga er vigtigst for os

Annonce