Annonce
Udland

Over 100 anholdt efter lynchning i Pakistan

Over 100 mennesker er blevet anholdt i Pakistan, efter at en fabriksdirektør fra Sri Lanka blev pryglet ihjel for påstået blasfemi. Det oplyser Pakistans premierminister, Imran Khan, til AFP. Foto: Arif Ali/Ritzau Scanpix
Fabriksdirektør fra Sri Lanka blev pryglet ihjel for påstået blasfemi i byen Sialkot i Punjab.

Over 100 mennesker er blevet anholdt i Pakistan, efter at en fabriksdirektør fra Sri Lanka blev pryglet ihjel for påstået blasfemi. Det oplyser Pakistans premierminister, Imran Khan, til AFP.

Drabet på fabriksejeren, der skete fredag, har vakt harme. Khan siger, at det var "en skammens dag for Pakistan". Den pakistanske regeringschef siger, at han har talt med Sri Lankas præsident om drabet.

Blasfemi har tidligere ført til makabre lynchninger i Pakistan, hvor den mindste kritik eller fornærmelse af islam som oftest bringer sindene i kog.

Annonce

I et tweet skriver Khan, at han har talt med Sri Lankas præsident, Gotabaya Rajapaksa, og givet udtryk for sin nations vrede og skam over lynchningen af Priyantha Diyawadana.

Han tilføjer, at de mere end 100 anholdte vil blive retsforfulgt "med hele lovgivningens strenghed".

Sialkot ligger i den centrale Punjab provins omkring 200 kilometer sydøst for hovedstaden Islamabad.

Lokalt politi siger til AFP, at der var blevet spredt rygter om, at fabriksdirektøren havde revet en religiøs plakat ned fra en væg og smidt den i skraldespanden. Fabrikken producerer sportsudstyr.

Tahir Ashrafi, en særlig talsmand for Imran Khan i spørgsmål om religiøs harmoni, siger, at ansatte på fabrikken havde klaget over, at Diyawadana var en meget streng chef.

– Politiet efterforsker denne sag fra forskellige vinkler. Blandt andet fra et udgangspunkt om, at nogle fabriksarbejdere ville hævne sig og spillede et religiøst kort for at opildne andre til at hævne sig på chefen, siger Ashrafi.

Videooptagelser viser fabrikschefen blive slået og pryglet. Andre viser, at der bliver sat ild til ham og en bil, som menes at være hans.

Ingen af deltagerne forsøgte at skjule deres identitet. Nogle tog selfies foran det brændende lig. Mellem 800 og 900 mennesker slæbte ifølge lokale embedsmænd liget gennem gaderne.

Næsten alle landets politiske og religiøse partier har fordømt hændelsen.

Forrige søndag stak tusindvis af mennesker en politistation i brand i det nordvestlige by Charsadda. De krævede at få en mand udleveret, som skulle have brændt Koranen.

I april 2017 blev den studerende Mashal Khan lynchet af en hob, som sagde, at han havde lagt blasfemisk indhold ud på nettet. I 2014 blev et kristent par lynchet og brændt i Punjab, efter at de fejlagtigt var blevet anklaget for at have talt dårligt om Koranen.

/ritzau/AFP

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce