Annonce
Erhverv

Over 100 erhvervsfolk bedt om at trække Fredericias mange ledige væk fra afgrunden

Stormøde i Messe C torsdag aften. Over 100 erhvervsfolk fra over 80 lokale virksomheder havde hver betalt 125 kroner for at høre om socialt ansvar og ansættelse af folk på særlige vilkår. Der var også middag, dialog og underholdning af sangeren Steffen Brandt. Foto: Morten Kiilerich
Kommune, jobcenter og nonprofit-organisation appellerede med kød og blod til, at virksomheder finder plads til småjobs. 1200 i postnummer 7000 står på spring til dem. Stormøde torsdag.

Fredericia: Ifølge arrangørerne af et stormøde torsdag aften om at få mennesker, der er langt fra arbejdsmarkedet, ind på det igen, er knap 1200 fredericianere langtidsledige. Eller på anden måde langt fra ordinær beskæftigelse.

Måske kan de ikke klare fuld tid, men et skåne- eller fleksjob ville være deres ishakke til at komme op over kanten med.

Derfor bad Fredericia Kommune, kommunens jobcenter, Business Fredericia og nonprofit-organisationen Code of Care de inviterede erhvervsfolk i Messe C alle om at løfte i flok. Om at være ishakker.

Det gælder om at finde talenter på andre hylder, end vi arbejdsgivere normalt plukker fra: Den øverste. Det er vigtigt, og vi skal alle gøre det.

Peter Nørgaard, medstifter og direktør, Creative Company, Holstebro, hvor 15 procent har været langt fra arbejdsmarkedet, men nu er ansat på særlige vilkår

Ret stort fremmøde

Det ville et pænt stykke over 100 fra over 80 virksomheder gerne høre mere om.

På bordene lå dækkeservietter med helt konkrete anvisninger på, hvad man skal gøre, hvis man har overskud til at hjælpe. For hvad er et småjob? Det er måske snerydning, holde styr på værktøj, omdele pakker, gøre rent, arkivere eller klargøre mødelokaler.

Initiativtager til Code of Care, medstifter og direktør i den 350 mand store, internationale virksomhed Creative Company i Holstebro, Peter Nørgaard, fortalte om baggrunden. Den opererer i dag i 10 kommuner. Nu også Fredericia.

Annonce

Ledige trådte frem

15 procent i Creative Company, der via postordre sælger hobbyartikler og materialer til undervisning i formning med mere, er ansat på særlige vilkår.

Den tankegang søger Code of Care at udbrede, fordi det er vigtigt at finde ud af, hvad alle er gode til og få dem i gang, sagde Peter Nørgaard. Det er vigtigt at møde dem. Både for de arbejdsløses skyld, men også for deres kolleger i almindelige job, som vil vokse og glædes af at kunne hjælpe andre.

Dem, det handler om, er typisk langtidsledige, som også har en lidelse, en problematisk fortid eller andre forhindringer at slås med. På storskærm blev flere præsenteret, og på scenen i messecenteret trådte yderligere fire lokale op, som direkte fortalte om, hvad de kæmpede med.

Bag mødet stod Fredericia Kommune, kommunens jobcenter, Business Fredericia og nonprofit-organisationen Code of Care. Foto: Morten Kiilerich
Annonce

Allerede en startgruppe

I Fredericia indledte Code of Care tidligere på året sin mission ved at nedsætte en gruppe af erhvervsfolk.

Fra den bød pa- og hr-konsulent, Metha Palmus Hansen, Trinity Hotel & Konference Center, direktør Henrik Thorsen, Energy Cool, og køkkenleder Heidi Schmølz, Elbokøkkenet i Taulov, velkommen.

Også Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S), bad om assistance til at sikre, at flere kan få indhold i hverdagen, et arbejdsfællesskab og lidt mere mønt på kontoen.

I løbet af mødet trådte både ledige og virksomhedsledere, der ansætter fra andre hylder end lige den øverste, frem. Målet var at få flere med i bestræbelserne på at få langtidsledige og personer med andre udfordringer ind i et arbejdsfællesskab igen. Ved handlig mere end snak. Foto: Morten Kiilerich
Annonce

Steffen Brandt kiggede ind

Senere på aftenen var der middag, dialog ved bordene og underholdning af TV2-forsanger, Steffen Brandt.

Målet var imidlertid helt klart at få erhvervslivet til at melde ud, om man kan tage en eller to eller flere ind, forklarer Søren Nøhr Andersen fra Fredericia Kommune.

- Vi gider ikke flere praktiker, der ikke blive til job, lød derudover den besked, Peter Nørgaard fra Creative Company havde med fra sine ansatte i Holstebro

At det også er positivt for virksomhedens omdømme og bestræbelser på at optræde socialt ansvarligt, betonede Metha Palmus Hansen fra Trinity i Snoghøj.

I Fredericias skønnes det, at 1200 personer er meget langt fra arbejdsmarkedet. Foto: Morten Kiilerich
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: FC Fredericia er videre i pokalturneringen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Fredericia HK For abonnenter

Farvel til FHK's cheftræner - derfor er Jesper Houmark nødt til at stoppe

FC Fredericia

Videoanalyse: Ung midtbanespiller scorede to gange og sendte FC Fredericia videre i pokalturneringen

Fredericia

Havmiljø-ekspert sår ny tvivl om Marina City: Beregninger om klapning ved Trelde Næs er ikke gode nok

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i Fredericia: Mindst to tilskadekomne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Marianne sender tøj til store kvinder i hele landet: - Det kan være tabubelagt at gå ind i en butik med store størrelser

Fredericia For abonnenter

Boligpriser styrtdykker: Glemt losseplads kan koste uheldig husejer 600.000 kroner

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Fredericia HK

Tidligere landstræner og OL-vinder bliver ny træner for FHK

Fredericia For abonnenter

Flyttede fra 11. sal på Amager til Fredericias ældste bolig: Nordstjernens nye beboere sætter stor ære i historien

Fredericia

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Annonce