Annonce
forside

Over 2000 forseelser: Trafikmoralen på skoleveje bekymrer politiet

Ved Sydøstjyllands Politis skolevejskontroller i uge 32 og 33 overtrådte 2333 bilister en eller flere regler. Det er et stort antal, lyder det fra politiinspektør Michael Weiss fra Patruljecentret i Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto

Sydøstjyllands Politis målrettede indsats i forbindelse med skolestart i uge 32 og 33 har afsløret god plads til forbedring blandt bilisterne. 85 kontroller i polikredsen har resulteret i 2333 sager. Det er vi kede af, lyder det fra politiinspektør

Mandag kl. 09.59: Artiklen er opdateret. I første omgang skrev Sydøstjyllands Politi, at der var 2333 overtrædelser i trafikken. Det er mandag blevet retttet til 1917.

Sydøstjylland: Selvom det er almindelig kendt, at politiet laver ekstra kontroller, når skolerne begynder efter sommerferien, har det tilsyneladende ikke den store effekt på trafikmoralen.

En opgørelse fra Sydøstjyllands Politi viser, at 1917 bilister har overtrådt en eller flere regler. Bilisterne blev snuppet ved 85 kontroller i hele politikredsen i løbet af uge 32 og 33, og resultatet bekymrer politiinspektør i Patruljecentret, Michael Weiss.

- Det er mange biler, vi har haft fat i. Vi er gået massivt ud med kampagner i samarbejde med Sikker Trafik, Tryg-fonden og kommunerne og har slået på tromme for at passe godt på de små. Alligevel har vi her i kredsen næsten 2000 sager, og det er vi kede af, siger Michael Weiss.

Annonce

Ikke imponeret

Det er forskelligt fra år til år, hvad der fokuseres på i trafikkontrollerne ved skolestart. Derfor kan man ikke sammenligne med antallet af sager fra de foregående år, forklarer Michael Weiss.

I år har politiet tjekket, om børnene var spændt forsvarligt fast i sikkerhedsseler, om de sad rigtigt i bilen, om føreren selv brugte sikkerhedssele, om forældrene respekterede skolepatruljernes arbejde og forældrenes øvrige trafikale adfærd herunder parkering i forbindelse med, at børnene blev afleveret ved skolen.

Michael Weiss var selv med i en kontrol i Fredericia og er ikke imponeret over forældrenes opførsel.

- Mange børn blev sat af nærmest på dørtrinet ved skolen, hvilket gav lang kø. Der var desuden standsnings- og parkeringsforbud, men det havde ikke den store effekt, siger politiinspektøren.

Høj fart på Langmarksvej

Også bilernes hastighed har været et fokuspunkt i år, og mange steder har ATK-bilerne (Automatisk Trafik Kontrol) været opstillet.

Det resulterede bl.a. i, som vi tidligere har fortalt, at 154 bilister fik fartbøder ved en kontrol 15. august på Langmarksvej i Horsens.

Af de 154 bilister kørte 16 så stærkt, at det gav klip i kørekortet. Den højeste hastighed på Langmarksvej den pågældende dag blev målt til 79 km/t i 50 km/t-zonen.

Det, at fartkontroller har været en del af årets indsats, er med til at få antallet af sager til at stige, mener Michael Weiss.

- Vi havde ikke fokus på hastigheden sidste år, men det har fyldt meget i år, og det har genereret mange sager, siger han.

Ifølge Michael Weiss vil det store antal sager betyde, at politiet også fremadrettet vil have mere kig på skolevejene - også ud over de to første uger efter skolestart.

- Vi kommer til at have løbende indsatser ved skolevejene. Jeg håber, at de 2333 bilister, vi har haft fat i, vil tænke sig lidt om en anden gang og være med til at sikre, at børnene får en god oplevelse i trafikken på skolevejen, lyder det fra politiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Lars Lilholt har gendigtet 'Det haver så nyligen regnet': Læs 2020-versionen her

Lars Lilholt - nærmere præsentation behøves vist ikke - har på opfordring fra festivaldirektør Lars "Charlie" Mortensen, Jelling Musikfestival, skrevet en ny tekst til "Det haver så nyligen regnet": Det er en 2020-version, hvor den fredelige sameksistens i grænselandet står stærkere end det gamle dansk-tyske fjendskab. Her er ikke "føget ugræs over hegnet", som der ellers står i Johan Ottosens sang fra 1890. I stedet er der frø af frihed i luften. - Det haver så nyligen regnet - med ny tekst af Lars Lilholt. - Det haver så nyligen regnet Det har stormet og årene er gået Frø af frihed er føget over hegnet Så godt naboskab er blevet sået Som et håb i en sang En proces sat i gang Folkets stemmer kan kvæle kriges tvang - Det har regnet men regnen gav grøde det har stormet men stormen gjorde stærk som vi troede at skoven alt var øde så vi demokratiets store værk gamle fjender gav hånd had skal vige for ånd der kan løsne forfrosne tungebånd - Og vi lærte forskellighed gir styrke og vi lærte forskellighed gir mod til at nedbryde alle disse grænser der har krævet så meget offerblod og som årene randt så vi grænsen forsvandt for en tillid og åbenhed der vandt - Ja det haver så nyligen regnet og de træer de dryppe endnu had og mistro for fællesskabet segnet som et jeg der kun længes mod et du alt kan ændres igen fred skal plejes min ven og den viden må aldrig holdes hen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];