Annonce
forside

Over 2000 forseelser: Trafikmoralen på skoleveje bekymrer politiet

Ved Sydøstjyllands Politis skolevejskontroller i uge 32 og 33 overtrådte 2333 bilister en eller flere regler. Det er et stort antal, lyder det fra politiinspektør Michael Weiss fra Patruljecentret i Sydøstjyllands Politi. Arkivfoto

Sydøstjyllands Politis målrettede indsats i forbindelse med skolestart i uge 32 og 33 har afsløret god plads til forbedring blandt bilisterne. 85 kontroller i polikredsen har resulteret i 2333 sager. Det er vi kede af, lyder det fra politiinspektør

Annonce

Mandag kl. 09.59: Artiklen er opdateret. I første omgang skrev Sydøstjyllands Politi, at der var 2333 overtrædelser i trafikken. Det er mandag blevet retttet til 1917.

Sydøstjylland: Selvom det er almindelig kendt, at politiet laver ekstra kontroller, når skolerne begynder efter sommerferien, har det tilsyneladende ikke den store effekt på trafikmoralen.

En opgørelse fra Sydøstjyllands Politi viser, at 1917 bilister har overtrådt en eller flere regler. Bilisterne blev snuppet ved 85 kontroller i hele politikredsen i løbet af uge 32 og 33, og resultatet bekymrer politiinspektør i Patruljecentret, Michael Weiss.

- Det er mange biler, vi har haft fat i. Vi er gået massivt ud med kampagner i samarbejde med Sikker Trafik, Tryg-fonden og kommunerne og har slået på tromme for at passe godt på de små. Alligevel har vi her i kredsen næsten 2000 sager, og det er vi kede af, siger Michael Weiss.

Annonce

Ikke imponeret

Det er forskelligt fra år til år, hvad der fokuseres på i trafikkontrollerne ved skolestart. Derfor kan man ikke sammenligne med antallet af sager fra de foregående år, forklarer Michael Weiss.

I år har politiet tjekket, om børnene var spændt forsvarligt fast i sikkerhedsseler, om de sad rigtigt i bilen, om føreren selv brugte sikkerhedssele, om forældrene respekterede skolepatruljernes arbejde og forældrenes øvrige trafikale adfærd herunder parkering i forbindelse med, at børnene blev afleveret ved skolen.

Michael Weiss var selv med i en kontrol i Fredericia og er ikke imponeret over forældrenes opførsel.

- Mange børn blev sat af nærmest på dørtrinet ved skolen, hvilket gav lang kø. Der var desuden standsnings- og parkeringsforbud, men det havde ikke den store effekt, siger politiinspektøren.

Annonce

Høj fart på Langmarksvej

Også bilernes hastighed har været et fokuspunkt i år, og mange steder har ATK-bilerne (Automatisk Trafik Kontrol) været opstillet.

Det resulterede bl.a. i, som vi tidligere har fortalt, at 154 bilister fik fartbøder ved en kontrol 15. august på Langmarksvej i Horsens.

Af de 154 bilister kørte 16 så stærkt, at det gav klip i kørekortet. Den højeste hastighed på Langmarksvej den pågældende dag blev målt til 79 km/t i 50 km/t-zonen.

Det, at fartkontroller har været en del af årets indsats, er med til at få antallet af sager til at stige, mener Michael Weiss.

- Vi havde ikke fokus på hastigheden sidste år, men det har fyldt meget i år, og det har genereret mange sager, siger han.

Ifølge Michael Weiss vil det store antal sager betyde, at politiet også fremadrettet vil have mere kig på skolevejene - også ud over de to første uger efter skolestart.

- Vi kommer til at have løbende indsatser ved skolevejene. Jeg håber, at de 2333 bilister, vi har haft fat i, vil tænke sig lidt om en anden gang og være med til at sikre, at børnene får en god oplevelse i trafikken på skolevejen, lyder det fra politiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bøvl med rundspørge om kommunal rengøring: Uklar kommunikation dumper Fredericia i stort tjek

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Fredericia

Frivillige søger videre efter Jørgen: Helikopter sættes ind i eftersøgning

Fredericia

Se video fra Østerstrand: Borgmester fortæller om den lokale corona-situation

Annonce