Annonce
Udland

Overlevende fundet efter færgekatastrofe på Victoriasøen

Regeringsembedsmænd i Tanzania siger, at en overlevende er fundet to dage efter en færgekatastrofe på Victoriasøen, hvor mindst 167 omkom.

En overlevende havde lukket sig inde i maskinrummet efter færgekatastrofe på Victoriasøen, hvor 167 omkom.

Regeringsembedsmænd i Tanzania siger, at en overlevende er fundet to dage efter en færgekatastrofe på Victoriasøen, hvor mindst 167 omkom.

Den overlevende blev fundet inde i den kæntrede færge, mens ligkister til de mange ofre begyndte at ankomme.

- En tekniker blev fundet nær skibets motor, siger kommissær John Mongella til AP om manden, der har overlevet.

Tanzanias statslige tv rapporterede, at manden havde lukket sig inde i maskinrummet. Der er ikke oplyst detaljer om hans tilstand.

Eftersøgningen efter omkomne fortsætter. Ingen ved præcist, hvor mange mennesker der var om bord på fartøjet, som havde kapacitet til at medbringe 101 personer.

Embedsmænd sagde fredag, at mindst 40 er blevet reddet.

Lokale fiskere siger, at over 200 kan være omkommet.

Men da alle færgens papirer og store dele af besætningen er væk, er det svært at få bekræftet, hvor mange der blev lukket om bord.

- Dette er en stor katastrofe for vor nation, siger en talsmand for myndighederne.

Færgen forliste 50 meter fra en kaj på øen Ukara.

Ud over tilsyneladende at have haft mange flere passagerer med end tilladt, var der også en last med bananer, cement og majs.

Det er ikke klart, præcis hvorfor båden sank.

Øen har en historik for dødelige ulykker. I maj 1996 døde omkring 800 mennesker, da en færge sank i søen.

Victoriasøen er Afrikas største sø og fylder over halvanden gange mere end Danmark. Den grænser ud over Tanzania op til Uganda og Kenya.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Mest læste

Udland For abonnenter

Domstol får Johnson til at ligne en politisk amatør

Hvert eneste ord i den skotske kendelse lander som et udæmpet slag på en gongong. For nu har den britiske premierminister, Boris Johnson, domstolenes ord for at have vildledt dronningen, løjet for hende og givet hende et "ulovligt råd" og for lovstridigt at have hjemsendt det britiske parlament. Selv for en mand, som på rekordtid er blevet dyppet i nederlag og rullet i faneflugt, er det et 180 graders cirkelspark. For hvis afgørelsen fra den skotske højesteret står ved magt, har Boris Johnson de facto politisk misbrugt sit embede. På tirsdag går sagen til den britiske højesteret, som skal træffe den endelige afgørelse. Her er konflikten i en nøddeskal: Boris Johnson suspenderede mandag parlamentet for at begynde på en ny samling, og det er i sig selv ikke ulovligt. Den daværende samling var den længste samling i 400 år, og derfor gik premierministeren til dronningen og bad hende formelt hjemsende parlamentet og indkalde til en ny samling. Men her er så problemet: En suspendering sker normalt på et passende tidspunkt, og den er kortvarig. Boris Johnsons suspendering sker midt i den alvorligste britiske krise siden Suez-krisen i 1956, og den strækker sig over fem uger. Ydermere indikerer interne regeringsdokumenter, at motivationen er politisk og handler om, at parlamentet skal blande sig uden om regeringens brexit-politik og ikke føre tilsyn med regeringen, som det hedder i den skotske retsafgørelse. Derfor er Johnsons handling "ulovlig" og en "klar overtrædelse af de almindeligt accepterede regler for offentlige myndigheders adfærd", hedder det. Hvilken konsekvens får det? Juridisk venter vi stadig på den endelige afgørelse fra den britiske højesteret og dermed den endelige afgørelse af, om Boris Johnsons hjemsendelse af parlamentet er ulovlig og skal annulleres. Men politisk er skaden sket, for den føjer sig til billedet af en premierminister og hans chefrådgiver, som forveksler magten med et rænkespil i en politisk ungdomsorganisation. Suspenderingen af parlamentet var angiveligt tænkt som et magtpolitisk supergreb, udtænkt af Johnsons chefrådgiver, Dominic Cummings, og parlamentsminister Jacob Rees-Mogg, og den ville sætte parlamentet skakmat. Men i stedet blev det et strategisk dosmertræk, en hybris, der i militærhistorien tåler sammenligning med massakrene ved Little Big Horn og Gallipoli. For magtgrebet samlede alle kritikere i parlamentet, som på lyntid gennemførte en lov, der forhindrer et hårdt brexit; det førte til et konservativt oprør, som endte med 22 afhoppere eller ekskluderede; det gav Johnson seks nederlag ud af seks afstemninger i parlamentet, udraderede hans flertal og førte til et forfatningsopgør for domstolene. Det er politisk skade, der allerede er sket, og som giver Johnson-regeringen et skær af amatørscenen i Tønder, og hvis højesteretsafgørelsen i næste uge også går ham imod - så er den politiske fiasko komplet.

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce