Annonce
Sport

Overvældende Tour-succes overrasker Kragh og Sunweb

Stephane Mahe/Ritzau Scanpix
To etapesejre og en lang række topplaceringer er det foreløbig blevet til for ellers upåagtede Sunweb.
Annonce

To etapesejre. Syv placeringer i top-3. Med en jysk underdrivelse har de to første Tour de France-uger formet sig fornuftigt for Team Sunweb med danskerne Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen blandt rytterne.

Holdet kom ellers til Frankrig uden de store stjernenavne. Michael Matthews blev siet fra. Tom Dumoulin er skiftet til Jumbo-Visma. Men et mere fladt hierarki ser ud til at have skabt en ny dynamik.

- Vi har mange forskellige kvaliteter på holdet, og så er vi en ung gruppe, der er i udvikling. Ikke en gruppe, der er på toppen, hvor rytterne måske er 30 år eller derover, siger Søren Kragh Andersen.

- Når man er en ung gruppe, ved man ikke rigtigt, hvordan det kan gå. Du kan nærmest kun overraske positivt. Det er vi et klart eksempel på. I det her Tour de France har vi måske også overrasket os selv, siger han.

Med sejren på 14. etape og tredjepladsen to dage tidligere, hvor holdkammeraten Marc Hirschi vandt, har Kragh ydet sin skærv til den uventede succeshistorie.

Sunweb har taget initiativet på en række etaper. Ikke kun på kuperede udbrudsetaper, som har givet de to sejre.

Især i første uge virkede holdets sprintertog som et af løbets bedste. Og det kan komme i aktion igen på fredag og på søndagens afslutningsetape til Paris.

Ellers er den kommende uge præget af bjergetaper og enkeltstarten på lørdag.

- Vi har selvfølgelig kigget på ruteprofilerne. Det er en svær sidste uge, men der er måske to spurtmuligheder for vores sprinter, Cees Bol.

- Jeg tror, der kan være en chance for et udbrud tirsdag, men ellers bliver det svært, siger Søren Kragh Andersen.

På mandagens hviledag lufter han ikke umiddelbart store planer om nye udflugter i løbet.

- Selvfølgelig kunne jeg godt tænke mig, at mine ben er gode og måske bliver endnu bedre. Men vigtigst af alt er, at jeg kan hjælpe holdet og komme godt ud af Tour de France, siger Søren Kragh Andersen.

/ritzau/

Annonce
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Annonce