Annonce
Trekantområdet

På én skole i Kolding møder 40 procent af eleverne på skolen trods nedlukning

Fra skoleåret 2019/20 blev Munkevængets Skole pålagt at følge statens sprogprøveprogram, som blandt andet betyder, at alle skolens elever i 0. klasse skal bestå en af de obligatoriske sprogprøver. Består man ikke, risikerer man, at man skal gå 0. klasse om. Arkivfoto: Søren Gylling
På Munkevængets Skole tilbringer cirka 200 af eleverne sig fysisk på skolen, selv om skolerne ellers er lukket ned. Det skyldes især, at skolen fortsat er en del af ghettopakken og derfor skal tilbyde særlig sprogstøtteundervisning til en stor del af eleverne. Alle disse elever har fået tilbud om at komme på skolen.

Kolding: Mens der er næsten tomt på mange andre skoler, møder der fortsat en del elever og medarbejdere ind på Munkevængets Skole hver morgen.

Omkring 200 af skolens i alt 500 elever har nemlig deres skoledage fysisk på selve skolen, selv om regeringen ellers har lukket alle landets 0.-9. klasser ned for alle andre end elever, hvis forældre arbejder og ikke har mulighed for at tage sig af dem, og elever, der af for eksempel sociale, faglige eller familiære årsager har bedst af at være på skolen.

Men på Munkevængets Skole er det altså 40 procent af eleverne, der møder op på skolen for at følge undervisningen derfra.

Skoleleder Stine Kirk Jensen fortæller, at hovedårsagen til det store fremmøde er, at skolen på grund af sin beliggenhed i Munkebo-området, der indtil for nylig stod på listen over hårde ghettoer, fortsat er en del af ghettopakken.

Det skyldes, at skolen på det tidspunkt, hvor ghettopakken blev indført, havde mere end 30 procent af sine elever boende i et udsat boligområde.


Prøverne bliver ikke stoppet, selv om der er nedlukning, og det kan have store konsekvenser, hvis en elev ikke består sprogprøverne

Stine Kirk Jensen, skoleleder


Derfor er skolen også stadig med i det statslige sprogprøveprogram, der blandt andet betyder, at alle elever i 0. klasse skal have sprogstøtteundervisning og bestå nogle sprogprøver for at blive rykket op i 1. klasse. Desuden modtager flere af de ældre elever også sprogstøtteundervisning, hvis de har et særligt behov for dette.

Annonce

Skal gå en klasse om

- Vi skal stadig have sprogprøver hvert år, og prøverne bliver ikke stoppet, selv om der er nedlukning, og det kan have store konsekvenser, hvis en elev ikke består sprogprøverne. Så risikerer de at skulle gå en klasse om, fortæller Stine Kirk Jensen.

Derfor har man fra Munkevængets Skoles side tilbudt samtlige elever, der får sprogstøtteundervisning, at de kan modtage deres undervisning på skolen, hvor der er medarbejdere til stede.

- Dermed kan vi sikre, at de får sprogstøtteundervisningen, for den kan være svær at følge online, siger skolelederen.

Hun fortæller, at foruden den store gruppe af elever, der af denne årsag er tilstede på skolen, har skolen nok også flere elever end mange andre skoler, der har godt af at komme på skolen i stedet for at sidde derhjemme, fordi de kan have faglige udfordringer eller er sårbare på andre måder.

Børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune, Michael Petterson, kalder det positivt, at man på Munkevængets Skole sørger for fysisk skolegang til de elever, hvor det er nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet søger vidner til påkørsel

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce