Annonce
Fredericia

På jagt efter kommunale topbosser: Sidste frist for at søge stillinger som koncernchef

Når kalenderen viser 1. spril 2019, sætter to nye koncernchefer sig formentlig i direktørstolen på Fredericia Rådhus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Jobbene som koncernchef for Teknik og Miljø samt for Social og Beskæftigelse skal besættes inden længe. De er en del af Fredericia Kommunes nye koncernmodel, som byrådet vedtog i slutningen af 2018.

Fredericia: Det er ved at være sidste chance for at søge, hvis du vil komme i betragtning til to nye job som koncernchef i Fredericia Kommune.

Mandag 4. februar klokken 12 er der nemlig ansøgningsfrist til stillingerne som koncernchef for henholdsvis Teknik og Miljø samt Social og Beskæftigelse.

Jobbene blev slået op i forbindelse med, at byrådet før juleferien besluttede at lave en organisationsændring og indføre en såkaldt koncernmodel.

Det skyldtes, at byrådet i forbindelse med budgettet for 2019 vedtog en besparelse på otte millioner kroner på administrationen, hvilket blandt andet betød, at velfærdsdirektør Mogens Bak Hansen fratrådte ved årsskiftet.

Annonce

De fire koncernområder

Senior og Handicap: Mona Nederby Larsen fortsætter.Social og Beskæftigelse: Ledig stilling. Teknik og Miljø: Ledig stilling. Børn og Unge: Kirsten Blæhr (Familie og børnesundhed) og Anders Axø (børn og unge) er ledere. Der tages stilling til ledelsesstrukturen, når byrådets temperaturmåling på børn- og ungeområdet er afsluttet.

Mange ansatte under sig

Som en del af planen skal der være fire koncernchefer under kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe, og efter puslespillet blev lagt, stod det klart, at der manglede to koncernchefer.

Positionen som koncernchef for Teknik og Miljø indebærer ifølge jobopslaget, at man får ansvaret for otte ledere og omkring 330 medarbejdere, og at man skal sikre, at Fredericia som en af landets førende erhvervskommuner også er i førerfeltet, når det gælder grøn omstilling.

Som øverste chef for Social og Beskæftigelse får vedkommende, der lander jobbet, fire ledere og over 400 medarbejdere under sig. Hvis man skal have held til at få stillingen, skal man kunne skabe fremtidens jobcenter og sætte velfærd højt på dagsordenen.

Konsulentvirksomheden Genitor medvirker ved ansættelsen af de to nye koncernchefer, som formentlig sætter sig i deres stole på rådhuset 1. april.

DF'er kritisk over for model

Den nye koncernmodel, som et enigt byråd vedtog, blev mødt af kritik fra flere medarbejdergrupper, som mente, at de ikke havde haft nok tid til at afgive et ordentligt høringssvar.

Også DF's Inger Nielsen opponerede mod planen blot få dage efter, at hun har været med til at vedtage den.

Hun satte blandt andet spørgsmålstegn ved, om der reelt bliver sparet otte millioner kroner, når der skal ansættes to koncernchefer.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce