Annonce
Middelfart

På med gummistøvlerne: Kommunen vil belønne foreninger for at samle affald

Søndag den 31. marts trak mange borgere i arbejdstøjet og gav den nordvestfynske natur en forårsrengøring. Nu vil Middelfart Kommune have foreningerne med ved at tilbyde en kontant belønning. Billedet her er fra Føns Strand. Arkivfoto: Sofie Secher Karlsen
Middelfart Kommune belønner lokale foreninger for at samle skrald i nyt forsøg.
Annonce

Nordvestfyn: Vi sviner egentlig ikke mere end andre kommuner, alligevel er Middelfart Kommune med i et nyt projekt, som skal få lokale foreninger til at give en hånd med at samle affald i naturen. Det fortæller Brian Olsen, biolog og affaldsmedarbejder i Middelfart Kommune.

- Projektet er godt og aktiverer de lokale foreninger. Håbet fra min side som affaldsmedarbejder er selvfølgelig, at det fortsætter fra nu af og i al evighed. Men det skal ikke være en hemmelighed, at der er noget økonomi i det, siger han.

I alt har Brian Olsen i samarbejde med kommunens entreprenørafdeling udstukket 15 ruter, som snor sig gennem den nordvestfynske natur. Ruternes længde varierer mellem tre og otte kilometer og dækker både strande, landeveje og stier.

Projektet hedder Ren Natur, og Middelfart Kommune spytter 3000 kroner i foreningskassen, når en rute er renset for affald. Tidspunktet for affaldsindsamlingerne varierer - nogle ruter skal renses i juni, andre i august og igen andre den 21. september, når der er World Cleanup Day. Den dag planlægger en kajakklub at samle affald til vands, mens en dykkerklub planlægger at samle plastik og andet affald under vandet.

Middelfart Kommune er sammen med Odense Kommune de eneste fynske kommuner, der deltager i projektet i år.

- Det er tit i bunden af fjordene, affaldet hober sig op. Ude omkring Lillebælt tager strømmen det med, så flere af ruterne er et forsøg på at få samlet det affald, der ligger i bunden af fjordene.

Brian Olsen, biolog og affaldsmedarbejder i Middelfart Kommune

Annonce

På med gummistøvlerne

"Gummistøvler en klar fordel" står der under en af ruterne - "Trækvogn kan være en fordel" står skrevet under en anden.

Alle 15 ruter er beskrevet på Ren Naturs hjemmeside, og under langt de fleste har Brian Olsen skrevet gode råd - både til beklædningen, til hvor mange personer, der bør deles om ruten og til, hvor man kan mødes.

- Ruterne er lagt der kunne tænkes at ligge affald og steder, hvor vi ikke bruger økonomi på at samle affald i forvejen, forklarer Brian Olsen.

Blandt andet går en af ruterne hele vejen rundt om Svinø, og det er her, Brian Olsen anbefaler, at man trækker i gummistøvlerne.

- Det er tit i bunden af fjordene, affaldet hober sig op. Ude omkring Lillebælt tager strømmen det med, så flere af ruterne er et forsøg på at få samlet det affald, der ligger i bunden af fjordene, siger han.

Alle foreninger kan deltage, og der gælder et først-til-mølle-princip. Brian Olsen forventer, at alle ruterne er taget i løbet af en måneds tid.

Se flere ruter på Ren Naturs hjemmeside.

Annonce

Ruten Svinø Rundt

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce