x
Annonce
Fredericia

På rundtur med gummistøvler på: Få seneste nyt om Fredericia Volds udvikling

Hvorfor bliver der fældet så mange træer på voldanlægget? Det spørgsmål kan man sikkert få svar på, når Museerne i Fredericia og Fredericia Kommune på fredag inviterer til gåtur på volden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
På fredag 31. januar er det muligt at få en gåtur på Fredericia Vold og høre nærmere om revitaliseringen af fæstningsanlægget.

Fredericia: I begyndelsen af januar - inden arbejdet med at fælde og beskære træer og buske på fæstningsanlægget gik i gang - kunne man komme med rundt og høre om planerne, og det tilbud giver Museerne i Fredericia nu igen.

På fredag 31. januar fra klokken 15 til 16 kan alle interesserede blive klogere på voldens fortid og fremtid på en gåtur fra Ravelinen, der sammen Danmarks Bastion og Kongens Bastion udgør første fase af revitaliseringen af Fredericia Vold.

- Turene er en fantastisk mulighed for at opleve udviklingen på Fredericia Vold og følge den tæt. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål til alle aspekter af projektet, som rigtigt mange i Fredericia interesserer sig for. Vi bruger alle sammen volden, og derfor er det også vigtigt, at vi har en åben snak om det, der sker lige nu. Vi kommer til at planlægge flere ture, som projektet skrider frem, så når man ikke denne tur, så er der heldigvis flere i vente, siger Mikael Holdgaard, der er kulturarvsinspektør ved Museerne i Fredericia, i en pressemeddelelse.

Turen starter ved Ravelinen, som er det første sted, hvor entreprenøren Hede Danmark i starten af året rykkede ind og tog hul på projektet. Her fortæller Mikael Holdgaard og projektleder ved Fredericia Kommune Tina Dinesen historien om og planerne for Ravelinen, som er blevet studset for buskads og stangskov. Bagefter går turen til Danmarks Bastion, hvor rydningen åbner op for en ny tur.

Turen er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig, men arrangøren opfordrer til, at man husker gummistøvlerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Annonce