Annonce
Fredericia

På rundtur med gummistøvler på: Få seneste nyt om Fredericia Volds udvikling

Hvorfor bliver der fældet så mange træer på voldanlægget? Det spørgsmål kan man sikkert få svar på, når Museerne i Fredericia og Fredericia Kommune på fredag inviterer til gåtur på volden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
På fredag 31. januar er det muligt at få en gåtur på Fredericia Vold og høre nærmere om revitaliseringen af fæstningsanlægget.

Fredericia: I begyndelsen af januar - inden arbejdet med at fælde og beskære træer og buske på fæstningsanlægget gik i gang - kunne man komme med rundt og høre om planerne, og det tilbud giver Museerne i Fredericia nu igen.

På fredag 31. januar fra klokken 15 til 16 kan alle interesserede blive klogere på voldens fortid og fremtid på en gåtur fra Ravelinen, der sammen Danmarks Bastion og Kongens Bastion udgør første fase af revitaliseringen af Fredericia Vold.

- Turene er en fantastisk mulighed for at opleve udviklingen på Fredericia Vold og følge den tæt. Der er rig mulighed for at stille spørgsmål til alle aspekter af projektet, som rigtigt mange i Fredericia interesserer sig for. Vi bruger alle sammen volden, og derfor er det også vigtigt, at vi har en åben snak om det, der sker lige nu. Vi kommer til at planlægge flere ture, som projektet skrider frem, så når man ikke denne tur, så er der heldigvis flere i vente, siger Mikael Holdgaard, der er kulturarvsinspektør ved Museerne i Fredericia, i en pressemeddelelse.

Turen starter ved Ravelinen, som er det første sted, hvor entreprenøren Hede Danmark i starten af året rykkede ind og tog hul på projektet. Her fortæller Mikael Holdgaard og projektleder ved Fredericia Kommune Tina Dinesen historien om og planerne for Ravelinen, som er blevet studset for buskads og stangskov. Bagefter går turen til Danmarks Bastion, hvor rydningen åbner op for en ny tur.

Turen er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig, men arrangøren opfordrer til, at man husker gummistøvlerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce