Annonce
Trekantområdet

På rundvisning i Fredericias gamle rådhus

lyset af Fredericias lange historie er byens 160 år gamle rådhus en ren grønskolling. Alligevel er det imponerende rådhus en vigtig brik i fortællingen om fæstningsbyen. PR-foto

Fredericia: Torsdag 6. juni inviterer Realdania By & Byg Klubben på rundvisning i Fredericias gamle råd-, ting- og arresthus.

I 2004 købte Realdania By & Byg det fredede rådhus, tegnet af arkitekt Ferdinand Meldahl, og der blev gennemført en gennemgribende restaurering. I dag er rådhuset lejet ud til Fredericia Kommune.

Ved rundvisningen inviterer Realdania By & Byg Klubben først på en guidet byvandring i selskab med den stedkendte arkitekt Jørgen Ganshorn, som i sin tid var med til at restaurere rådhuset.

Byvandringen kommer blandt andet forbi Fredericias garnisonskirke, gravpladsen for de faldne i 1864, en del af voldanlægget og Mosaisk Begravelsesplads og slutter i rådhuset, hvor restaureringsarkitekt Dorthe Bendtsen viser rundt.

I lyset af Fredericias lange historie er byens 160 år gamle rådhus en ren grønskolling. Alligevel er det imponerende rådhus en vigtig brik i fortællingen om fæstningsbyen.

Rundvisningen er åben for alle, men deltagelse kræver tilmelding og betaling: www.realdaniabyogbygklubben.dk/fredericia.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce