Annonce
Trekantområdet

På trapper i 28 timer: Marc bestiger Mount Everest på Munkebjergtrappen

Klokken 19 fredag aften begyndte Marc Pedersen turen op og ned ad Munkebjergtrappen. Han har trænet på trapperne i en måned, og regner med at gå op og ned 316 gange i løbet af cirka 28 timer. Foto: Maria Søgård Jørgensen
43-årige Marc Pedersen er lige nu i færd med at gå op og ned ad Munkebjergtrappen 316 gange. Når han efter cirka 28 timer er færdig, svarer det til, at han har besteget Mount Everest.
Annonce

Vejle: Det er mindre end to år siden, at Marc Pedersen rejste sig fra sygesengen.

Han blev i juli 2018 ramt af to hjerneblødninger, som efter en operation betød, at han var indlagt i ni uger og til at starte med hverken kunne kravle eller gå.

Med viljestyrke lykkedes det at komme på benene igen, men helt frem til julen samme år  kunne Marc Pedersen kun stå på sine ben med støtte af en stok.

Siden har den 43-årige tidligere professionelle soldat kæmpet for at få sin førlighed tilbage ved blandt andet at svømme og styrketræne. I april sidste år svømmede han eksempelvis 42 kilometer over 42 timer.

Med coronas indtog blev det dog pludseligt sværere at træne så meget, som Marc Pedersen gerne ville.

Annonce

Højere end Mont Blanc

En dag sad han derhjemme og kiggede på den sweatshirt, som hans hustru Sanne havde på. Hen over brystet stod der "Mont Blanc, 4810 meter."


Min fysioterapeut har sagt at jeg ikke er så god til trapper, fordi min balance ikke er kommet tilbage efter hjerneblødningerne.

Marc Pedersen


- Jeg har noget særligt med det bjerg, siger Marc Pedersen og fortæller, hvordan han pludselig fik ideen til at ville bestige et af verdens højeste bjerge uden at være der rent fysisk.

Men da ideen først fik grobund, tænkte han: Hvorfor nøjes med Mont Blanc, når det kan være Mount Everest?

Ideen førte Marc Pedersen til Munkebjergtrappen, hvor han har trænet hver dag siden 23. maj med at gå op og ned - kun én dags pause, er det blevet til.

- Min fysioterapeut har sagt, at jeg ikke er så god til trapper, fordi min balance ikke er kommet tilbage efter hjerneblødningerne, forklarer Marc Pedersen.

Så som den fighter han er, valgte han at ville træne på Munkebjergtrappen, hvor normale mennesker efter en enkelt tur op har tabt pusten.

Marc har indtil videre gået turen op og ned 686 gange som en del af sin træning.

Og træningen kulminerer i denne weekend: Han vil gå 316 ture op og ned på cirka 28 timer. Det svarer til de 8.848 meter, som verdens højeste bjerg måler.

Annonce

Tilbage til naturen

Den lange gåtur blev indledt fredag aften klokken 19 i godt 25 graders varme.

Marc Pedersen fortæller, at han kender hvert et trin på Munkebjergtrappen ud og ind. Han er nemlig nødt til at kigge ned, når han går, for ikke at miste balancen. Derfor ser han også mange af de små mus, der bor under de ujævne trappetrin. Foto: Maria Søgård Jørgensen

For Marc Pedersen handler de udfordringer, han hele tiden giver sig selv, om selvbekræftelse og om at leve livet fuldt ud.

- Da jeg lå på Kolding Sygehus, kunne jeg kigge ud på skoven, hvor rådyrene kom gående. Jeg lå bare og drømte om at være derude og være en del af naturen igen, fortæller Marc Pedersen og fortsætter:

- Hvorfor nøjes med status quo, når vi kun har det ene liv. Det skal leves max ud.

Han forventer, at han i løbet af de mange timer på trapperne kommer til at få mange gode snakke med sig selv, når han da ikke lige skal lytte til en god lydbog.

I løbet af sin træning har han desuden udviklet nogle små tricks, der gør det muligt for ham at fortsætte, selvom hjernen siger stop.

Blandt andet går han med den samme pind i venstre hånd, som han fandt på første træningsdag. Den klemmer han om, når det gør ondt. Så ledes tankerne væk fra smerten.

Denne pind har været en tro følgesvend for Marc Pedersen siden første dag, han begyndte sin træning på Munkebjergtrappen den 23. maj. Foto: Maria Søgård Jørgensen

- Jeg har indarbejdet flere små rytmer, som gør, at jeg kan fortsætte i længere tid. Jeg tænker ikke på turen i sin helhed. 10 ture op og ned er hele mit verdensbillede, og efter de 10 ture, tænker jeg på de næste 10 ture, forklarer Marc Pedersen om sin strategi for de cirka 28 timer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce