Annonce
Vejle

På tur til Rusland: Kulturpolitikere vil hente inspiration for 90.000 kroner

Sankt Petersborg er også kendt som "Nordens Venedig" på grund af de mange kanaler og broer i den gamle russiske hovedstad. Foto: Kristian Pahus
Kultur- og idrætsudvalget vil bruge fire dage på at se museer, biblioteketer og idrætsanlæg i millionbyen Sankt Petersborg.

Vejle: Det kan godt være, at Putins Rusland ikke står øverst på Danmarks internationale datingliste - men det forhindrer ikke politikere fra Vejle i at sætte kursen mod øst.

Onsdag i næste uge sætter fem medlemmer af byrådets kultur- og idrætsudvalg sig i flyet sammen med udvalgte embedsfolk, og senere samme dag lander de i Sankt Petersborg.

Her skal de tilbringe et par dage med at se på kulturinstitutioner som teatre, museer og idrætsanlæg. Men hvorfor lige Sankt Petersborg?

- Det er en af de byer, Dansk Kulturinstitut har på programmet. Og vi har en tradition på at koble os på kulturinstituttet til den studietur, vi har en gang i løbet af byrådsperioden, siger kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

Ni med på rejsen

  • Rejsen til 5,3 millioner indbyggere store Sankt Petersborg tæller fem politikere og fire ledende embedsfolk.
  • Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) får selskab af Per Olesen (V), Lars Schmidt (V), Johnny Beck (S) og Azra Hasanbegovic (S). Det betyder, at Torben Elsig-Pedersen (R) og Martin Sikær (S) bliver hjemme.
  • Med på turen er kulturdirektør Sofie Plenge, udviklingschef Ulla Varneskov, udviklingskonsulent Linda Johnsen og bibliotekschef Mette Høxbro.
  • Ifølge programmet har turen til formål at "hente inspiration til kultur- og idrætsudvalgets arbejde med en ny kultur-, idræts- og fritidsstrategi. I den sammenhæng kan Sankt Petersborg - ifølge programmet - byde på et stærkt og levende kulturliv og mange vellykkede eksempler på, at kultur og idræt anvendes strategisk i byudviklingen.

Et af verdens største

Han er sikker på, at han og kollegerne får noget med hjem for de godt 10.000 kroner, turen koster per deltager:

- Vi kan godt gå med et indtryk af, at Rusland er et lukket land, hvor der ikke er meget at hente. Men ifølge kulturinstituttet er det ikke tilfældet, siger han.

Under besøget skal politikerne ikke overraskende besøge det museum, der er blevet kaldt et af verdens mest betydningsfulde, når det gælder kunst - Eremitagemuseet.

På de fem etager i Vinterpaladset rummes knap tre millioner værker - ikke umiddelbart sammenligneligt med Vejle Kunstmuseum.

Men ifølge programmet kan politikerne samtidig få et indtryk af det frivillige arbejde, der sikrer, at museets ekspertviden er let tilgængelig for offentligheden.

Annonce

Låner inspiration fra biblioteker

Turen rummer også et besøg på et multifunktionelt sportskompleks ved navn Sibur Arena, der blandt andet rummer en hal med plads til 7000 tilskuere, en svømmehal og et hotel - større, men sammenligneligt med DGI Huset, hvor der lige nu arbejdes med en udviklingsplan.

Ifølge kulturudvalgets formand står der også bibliotek på listen over besøgsmål. Hele fire af slagsen, og her kan politikerne blandt andet hente inspiration ved et besøg i Newsky-bydelen, hvor man har kombineret et shoppingcenter med en forelæsningssal og en filial af byens centralbibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce