Annonce
Fredericia

Palle ville hjælpe med at skaffe flere medlemmer til bmx-klub: Nu er han selvstændig med egen virksomhed

Palle Dyhre er iværksætter og lever af at sælge og sætte pump track-baner op på blandt andet skoler. - Det er ethvert barns ret at risikere at brække en arm, siger han og opfordrer alle børn med en cykel til at droppe computeren og udfordre de motoriske evner i stedet. Her instruerer han 1. og 2. klasse på Nim Skole i Brædstrup ved Horsens. Foto: Peter Leth-Larsen
Palle Dyhres målsætning er, at flere børn udvikler deres motorik og får et sundere liv.
Annonce

Taulov: De færreste iværksættere oplever at kunne leve af deres virksomhed inden for det første år. Men det er netop lykkedes for Palle Dyhre.

I august 2018 dannede han virksomheden Dyhre Cycling, som lever af at producere og levere pumptrack-baner til skoler og bmx-klubber. Faktisk var det også hans mangeårige tilknytning til Taulov BMX, som åbnede vejen for et liv som selvstændig.

- Jeg var ikke overbevist om, det var noget, jeg skulle leve af. Det var for at komme videre med projektet, at jeg dannede virksomheden. I løbet af den første måned gik det op for mig, at det her var mere end et klubprojekt, fortæller Palle Dyhre.

Han har selv kørt mountainbike i 20 år og de sidste 12 år været involveret i bmx-klubben via sin ældste søns fritidsinteresse. Sidste år besluttede Taulov BMX, at man ville gøre noget for at få flere medlemmer. Palle Dyhre fik derfor idéen til at bygge en mobil pumptrack-bane, som man ville tage ud på skolerne med, så flere børn kunne prøve kræfter med deres evner på cyklen. I første omgang blev pumptrack-banen sat op i bmx-klubben, hvor medlemmerne hurtigt kastede sig på cyklerne og testede banen af.

- Der gik mindre end en uge, fra vi havde postet en video af banen, til vi blev kontaktet af en bmx-klub i Nordjylland, som ville vide, hvor man kunne købe sådan en bane, fortæller han.

Der gik det op for Palle Dyhre, at her var en forretningsmodel, som han kunne skabe en virksomhed på. Derfor gik han systematisk til værks med at holde møder med Business Fredericia, revisor, pr-bureau og advokat, så der kunne oprettes et cvr-nummer, og virksomheden kunne trille derudaf.

Der gik mindre end en uge, fra vi havde postet en video af banen, til vi blev kontaktet af en bmx-klub i Nordjylland, som ville vide, hvor man kunne købe sådan en bane.

Palle Dyhre

Annonce

To visioner

Han har to visioner for virksomheden. Den ene er at bygge bro mellem bmx og mountainbike og udnytte synergierne mellem de to sportsgrene på bedste vis.

- Det andet er de samfundsmæssige muligheder. 30 procent børn har dårlig motorik, mange har meget skærmtid, mange børn bliver kørt af deres forældre til skole og fritidsinteresser, og vi har en tendens til at pakke børn ind i vat. Pumptrackbanen motiverer til sjov og action, fortæller Palle Dyhre.

Hans store håb er, at flere børn udvikler deres motorik og får et sundere liv - blandt andet ved at cykle i skole.

Annonce

Mange timer

Produktionen af pumptrack-banerne står han selv for i øjeblikket på sin fars maskinsnedkeri i Sønderjylland.

Palle Dyhre er uddannet maskiningeniør, og begge hans forældre er selvstændige, så tanken om egen virksomhed har aldrig ligget fjernt for ham.

- Jeg har hele tiden vidst, hvad det indebar med mange timer og økonomisk risiko, siger han.

Palle Dyhre har selv kørt mountainbike i mange år og været en del af sin søns fritidsinteresse i den lokale bmx-klub, så motoriske udfordringer på cykel ligger ikke fjernt for ham. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Intet kom af sig selv

Han har arbejdet 15 år for Danfoss i forskellige stillinger som blandt andet konsulent og produktionschef. I sin fritid har han undervist i springgymnastik og arbejdet med formidling til børn og unge indenfor bmx og mountainbike, og den samlede pakke af joberfaring og kompetencer fra fritidslivet bruger han i dag i sin virksomhed.

Palle Dyhre tror på konceptet og udviklingsmulighederne, men har ikke for nuværende planer om langsigtet ekspansionsstrategi.

- Det kunne sagtens have internationalt potentiale. Men lige nu og her drejer det sig om at få skabt virksomheden - at konceptet er, som det skal være, at kvaliteten er god og teste holdbarheden, siger Palle Dyhre.

Han er efter blot ni måneder nået dertil, hvor han kan leve af virksomheden.

- Det har været en hård kamp at sparke gang i salget. Det er absolut ikke kommet af sig selv. Jeg har haft kontakt til over 150 skoler og institutioner og benytter hver en lejlighed hver eneste dag til at fortælle om projektet. Her har opbakning fra venner, familie og netværket været utrolig vigtig for at holde modet oppe og bevare tålmodigheden. Men da foråret kom, var det som om, bolden begyndte at rulle, fortæller Palle Dyhre.

Palle Dyhre håber, flere børn vil begynde at cykle i skole, i takt med deres motoriske evner bliver styrket på pumptrackbanen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce