Annonce
Fredericia

Paludan og venner på grønsværen i Fredericia: Koran blev brændt af og tilhørere ført bort

Rasmus Paludan demonstrerede, talte og holdt en brændende koran på en græsplæne ved Korskærparken fredag eftermiddag. Foto: Peter Friis Autzen
Rasmus Paludan flygtede fra en flyvende cola-dåse, da han fredag eftermiddag talte i Fredericia. Én var kortvarigt anholdt.

Fredericia: Partileder hos Stram Kurs, Rasmus Paludan, kom lidt forsinket i gang med sin demonstration ved Korskærparken i Fredericia fredag eftermiddag.

Omkring tre kvarter efter det annoncerede tidspunkt greb han mikrofonen, som partifæller havde gjort klar til ham. I mellemtiden var omkring 25 uniformerede betjente til stede og i færd med at afspærre lidt af Korskærvej og indhegne en kvadrat på græsplænen bag Lidl, hvor Paludan skulle tale.

På forhånd havde partilederen meddelt, at han ville brænde en koran af. Og det gjorde han - dog var det en partifælle, der stod for selve optændingen, der måtte have hjælp af brændbare væsker. Paludan selv holdt den brændende bog med en pølsetang og fortalte om sit syn på islam og Muhammed, som han kaldte "det pædofile, morderiske møgsvin".

Ilden måtte flere gange spædes op med ekstra væsker og efterlod en afbrændt plet i græsset.

Annonce

Enkelte modråb

Blandt tilskuerne var der enkelte, der aktivt råbte op mod Paludan og hans budskaber.

En kvinde kastede sin taske ind bag den yderste afspærring og løb derefter ind. Efter få meter blev hun tacklet af betjente og siden ført væk af nogle andre.

Pludselig sprang Paludan ud af sin afspærring og blev af betjente ført i sikkerhed i en ventende bil, der holdt i tomgang under hele den timelange seance.

En tilhører kastede angiveligt en coladåse mod Rasmus Paludan og blev efterfølgende pågrebet og ført bort af politiet. Han var kortvarigt anholdt for overtrædelse af ordensbekekendtgørelsen og blev ikke taget med på stationen. Foto: Peter Friis Autzen

Umiddelbart så det ud til, at hans spring skyldtes, at flammer og gløder fra Koranen ramte ham i ansigtet. Men da han vendte tilbage, fortalte han, at en cola-dåse var blevet kastet mod ham. En ung mand blev lagt ned af betjente, mens han råbte om Paludans behandling af Koranen.

Cola-dåsen lå på græsset omkring ti meter fra Paludan, som skarpt kritiserede politiets håndtering af sagen. I det hele taget har partilederen ikke meget til overs for "Sydøstjyllands Muslim-politi", som han kaldte styrken, der var til stede.

Undervejs faldt en smule regn, hvilket muligvis var medvirkende til, at det tyndede ud i fremmødet sidst i Paludans demonstration.

Den dåsekastende tilhører blev kortvarigt anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

En kvinde forcerede afspærringen og blev tacklet af betjente og derefter ført bort. Foto: Peter Friis Autzen
Ramus Paludan flygtede midlertidigt ud af sin afspærring efter coladåse-kastet. Foto: Peter Friis Autzen
En ung mand blev ført væk efter cola-episoden. Foto: Peter Friis Autzen
Ramus Paludan tordnede ikke kun mod islam og indvandring, men også mod politiet, inklusiv betjentene på stedet. Foto: Peter Friis Autzen
Da alt andet var fjernet og kørt bort, var der kun den afbrændte plet på græsplænen tilbage. Foto: Peter Friis Autzen
Rasmus Paludan trækker sig, da en flyvende coladåse nærmer sig. På afstand så det i første omgang ud til, at hans spring skyldtes gløder i ansigtet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce