Annonce
Fredericia

Paludan vil brænde koranen af i Korskærparken: Politiet forventer ikke ballade

Tidligere har Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs demonstreret rundt omkring i Danmark, hvor blandt andet afbrænding af koranen har indgået. Som her i Asagården i Holstebro. Fredag kommer han til Korskærparken. Arkivfoto: Morten Stricker
Rasmus Paludan har med sit parti Stram Kurs annonceret, at han fredag vil brænde koranen af i Korskærparken. Politiet vil være til stede i et vist omfang, oplyser leder af beredskabet.
Annonce

Fredericia: Rasmus Paludan, stifter af partiet Stram Kurs, har anmeldt en demonstration i Korskærparken fredag. På det politiske partis Facebookside står der:

"Da vi ikke har glemt Danmark, så brænder vi også koranen i Korskærparken i Fredericia den 2. oktober 2020 til ære for disse tilhængere af islamisering og danskerhadere".


Vi går ikke ud fra, at der er nogen, der har interesse i at komme og lave ballade.

Morten Anker Jensen, leder af beredskabet i Sydøstjyllands Politi


Morten Anker Jensen, leder af beredskabet i Sydøstjyllands Politi, bekræfter den anmeldte demonstration fredag eftermiddag. Hvor præcis demonstrationen kommer til at finde sted, var der onsdag endnu ikke truffet endelig beslutning om. Det bliver dog med stor sandsynlighed i eller omkring Korskærparken.

- Som borger kan man føle sig helt tryg. Ved tidligere lignende demonstrationer har vi ikke oplevet udfordringer, og vi tror heller ikke, der bliver problemer den her gang, siger Morten Anker Jensen.

Politiet vil være til stede, men hvorvidt der både bliver tale om uniformerede betjente og civilklædte, kommer lederen af beredskabet ikke nærmere ind på.

Annonce

Forventer ingen ballade

Morten Anker Jensen vil ej heller sige noget om volumen af betjente, der onsdag skal være i og omkring Korskærparken.

- Men politiet er altid til stede, og vi vil fredag være til stede synligt, lyder det fra Morten Anker Jensen.

Han beretter om lignende demonstrationer i både Kolding og Horsens.

Det er uvist, hvor meget opmærksomhed og dermed hvor mange mennesker demonstrationen vil komme til at samle, men ifølge Morten Anker Jensen plejer der at komme 15-20 personer med tilknytning til Stram Kurs.

- Vi går ikke ud fra, at der er nogen, der har interesse i at komme og lave ballade, vurderer lederen af beredskabet i Sydøstjyllands Politi.

Afbrændingen af koranen i Korskærparken er planlagt sammen med et Open By Night-arrangement, som er aflyst på grund af corona. Stram Kurs har dog valgt at holde fast i deres annoncerede tilstedeværelse i byen.

Ifølge partiets Facebook-arrangement er de til stede mellem 16-19. Det fremgår dog ikke helt tydeligt, hvornår selve den annoncerede afbrænding af koranen vil finde sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce