Annonce
Vejle

Parti skifter hele ledelsen ud: Politisk veteran øverst på stemmesedlen efter drama

Enhedslistens foreløbige kandidathold til valget i november. Fra venstre Lone Johansen, Ole Døssing og Rasmus Nyeng. Privatfoto
Enhedslisten i Vejle har valgt nye spidskandidater efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor hele den tidligere bestyrelse blev skiftet ud.

Vejle: Den politiske veteran Lone Johansen har en reel chance for at blive et af Vejle Kommunes 31 byrådsmedlemmer fra 1. januar 2022.

De lokale medlemmer af Enhedslisten i Vejle Kommune har netop stemt deres 67-årige lokale leder øverst på partiets liste til byrådsvalget 16. november.

Hun afløser Asou Ali Abdulla, der ellers blev valgt så sent som i foråret 2020, altså for kun ét år siden. På det tidspunkt var han lokalformand, men efter et dramatisk efterår har Enhedslisten i Vejle Kommune fået hel ny ledelse - og nu også nye byrådskandidater.

Sidste forårs opstillingsmøde udløste et internt oprør. En stor gruppe af partiets cirka 100 lokale medlemmer var utilfredse, fordi spidskandidaten blev valgt på et medlemsmøde i Thyregod, hvor der ifølge kilder i partiet kun deltog fem medlemmer.

Siden blev der med opbakning fra landsledelsen indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, og her blev den daværende bestyrelse væltet og udskiftet.

I dag er det så medlemmer af den nye bestyrelse med Lone Johansen i spidsen, der udgør det foreløbige kandidathold. Ud over Lone Johansen tæller listen kasserer Ole Døssing på 64 år og det 31-årige bestyrelsesmedlem Rasmus Nyeng.

Annonce

Pæn chance for valg

Med spidskandidaturet er Lone Johansen stort set sikker på valg, hvis det lykkes partiet at tilbageerobre det mandat, det mistede ved valget i 2017. Dengang kiksede genvalget lige akkurat for Enhedslistens daværende byrådsmedlem, Lasse Egelund.


Jeg satser på, at vi kan få så mange som muligt på opstillingslisten - gerne 10-12 stykker.

Lone Johansen, kontaktperson og spidskandidat for Enhedslisten i Vejle


For nylig spåede en meningsmåling i denne avis gode chancer for comeback, og Lone Johansen tror da også på valg:

- Jeg synes, chancerne ser gode ud - også i kraft af opbakningen på landsplan, siger den nye spidskandidat, der samtidigt er kontaktperson for Enhedslisten i Vejle Kommune.

I andre partier ville det svare til formand, men venstrefløjspartiet har valgt en mere kollektiv ledelsesform.

Annonce

Tidligere DKP'er

Lone Johansen er tidligere medlem af Danmarks Kommunistiske Parti og var aktiv i slutningen af 1980'erne, da denne signatur begyndte at skrive om politik i Vejle Amts Folkeblad.

Siden holdt den nu pensionerede tidligere sygeplejerske og områdeleder en længere pause fra aktiv politik, inden hun ved det seneste byrådsvalg blev opstillet som nummer fem på Enhedslistens byrådsliste.

Ved valgene opstiller Enhedslistens kandidater på såkaldt "partiliste". Det betyder, at alle kryds, der ikke er sat ved en kandidat, men blot på partiet, går til den øverste kandidat, indtil vedkommende har nok stemmer til et mandat. En kandidat længere nede på listen skal med andre ord have ekstraordinært mange personlige stemmer for at sprænge listen og slå spidskandidaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce