Annonce
Fredericia

Partiformand støtter Wrist og regner med Jacob hjælper ham til næste valg

Formand Karsten Cordtz, Socialdemokratiet i Fredericia, bakker op om partiets formentlig kommende borgmester, Steen Wrist Ørts. Arkivfoto: Klaus Madsen
Karsten Cordtz, partiformand for S i Fredericia, er sikker på, Steen Wrist Ørts også officielt vælges til spidskandidat til foråret. Han tror desuden, Jacob Bjerregaard fortsætter aktivt i lokale partiforening.

Fredericia: Der er fuld opbakning fra partiforeningens bestyrelse til Steen Wrist Ørts (S) som ny borgmester i Fredericia.

Det oplyser formanden for Socialdemokratiet i Fredericia, Karsten Cordtz, til Fredericia Dagblad:

- Og vi arbejder stenhårdt på, at han også får lov at fortsætte som vores spidskandidat til kommunalvalget næste år, når vi holder generalforsamling i foråret.

Indtil videre glider Steen Wrist Ørts formentligt sømløst ind og overtager kæden efter Jacob Bjerregaard (S), der tirsdag højst overraskende meddelte, at han skal være direktør i marketings- og kommunikationsbureauet Advice fra 1. februar 2021.

Dét følger af reglerne for kommunalt styre og er muligt, da S som bekendt har flertal i Fredericia og selv vælger Bjerregaards afløser. Op til valget næste år kræver hans kandidatur som spids- og borgmesterkandidat imidlertid medlemmernes mandat.

Derfor kan der godt komme en modkandidat?

- Ja, i teorien, men det tror jeg ikke i praksis. Ikke, når en enig partiforeningsbestyrelse og en enig byrådsgruppe bakker op om Steen, siger Karsten Cordtz.

De interne regler er ikke meget præcise, men Karsten Cordtz oplyser, at planen er en generalforsamling for de cirka 430 medlemmer af Socialdemokratiet i Fredericia omkring april, hvis coronarestriktioner tillader det.

Annonce

Steen vs. Jacob?

Tror du, Jacob Bjerregaard nu melder sig ud af partiet?

- Nej, slet ikke. Jeg håber da også, han vil hjælpe Steen i valgkampen næste år.


Vi arbejder stenhårdt på, at han også får lov at fortsætte som vores spidskandidat til kommunalvalget næste år, når vi holder generalforsamling i foråret.

Karsten Cordtz, lok.fmd. S i Fredericia


Er Steen Wrist Ørts også jeres kronprins?

- Kronprins og kronprins...sådan har vi ikke set på det, men det er da klart, at Steen har en fremtrædende plads som politisk ordfører og udvalgsformand. Steen har jo meget samme tilgang til at samle bredt, ligesom Jacob har gjort det, hvor der førhen har været konflikt.

- Jeg tror, Steen kan levere meget at det samme, siger Karsten Cordtz.

Det tæller ifølge den lokale partiformand også, at Steen Wrist Ørts og Jacob Bjerregaard har nogenlunde samme alder:

- Steen har selvfølgelig en anden stil, uden at jeg lige kan pinpointe den, men de har begge erfaring fra politisk arbejde - også før byrådet i henholdsvis fagbevægelse og Folketinget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce