Annonce
Vejle

Partikammerater sender Jordbærhat ned ad listen: Rødt parti er klar med syv kandidater til valget

Allan Pedersen - bedst kendt som Jordbærhat - sidder i Vejle Byråd, men partifællerne har skubbet ham ned ad listen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
To kvinder er i front på SF's liste til byrådsvalget - byrådsmedlem Allan Pedersen måtte nøjes med en sjetteplads i den digitale afstemning.

Vejle: Hvis vælgerne sætter deres kryds på samme måde som SFs partimedlemmer, byder efterårets kommunalvalg  ikke på genvalg til Allan Pedersen - også kendt som Jordbærhat.

Det nuværende byrådsmedlem og mangeårig formand for kolonihaveforeningen Borchsminde måtte nøjes med en sjetteplads ud af syv, da partifællerne i en tre uger langs digital afstemning rangordnede kandidaterne til byrådsvalget 16. november.

- Vi har jo ikke rigtig kunnet føre valgkamp over for medlemmerne, fordi alt er foregået digitalt. Jeg vil stadig kæmpe for chancen, lyder det torsdag morgen fra Allan Pedersen efter at stemmerne er talt op.

Annonce
Britta Bitsch er i dag suppleant for SF til byrådet - men i november er hun nummer to på partiets liste til byrådsvalget. Arkivfoto: Leif Baun

Ved valget i 2017 var han nummer tre på listen - og det rakte til den første periode i byrådet.

Denne gang er det hans erfarne byrådskollega, Morten Kristensen, der indtager tredjepladsen. Den 75-årige tidligere revisor fra Børkop er - som SF selv skriver i en pressemeddelelse om opstillingen - "kendt og frygtet for sin store grundighed og evne til at grave dybt i sagerne".

Fra vikar til nummer 2

Den egenskab var dog ikke nok til at overhale partiets to kvindelige kandidater. Spidskandidat Lone Myrhøj blev genvalgt allerede i november, og da stemmerne var talt op efter de seneste ugers digitale afstemning, stod det klart, at det bliver Britta Bitsch fra Jelling, der kommer til at stå på listens andenplads.


Jeg håber vi når op på 10-12 kandidater til opstillingslisten.

Britta Bitsch, formand for SF og byrådskandidat


I dag er hun SF's førstesuppleant til byrådet og har vikarieret for sine partifæller ved mange lejligheder de seneste fire år. Derfor kender hun byrådsarbejdet indefra, og som formand for SF i Vejle Kommune er hun et kendt ansigt blandt medlemmerne:

- Jeg er jo eneste kvinde blandt de seks kandidater, der var at vælge imellem. Det er uden tvivl en fordel, fordi SF har mange kvindelige medlemmer. Samtidigt er det mig, der sammen med næstformand Laurits Kaae har stået for kontakten til medlemmerne i hele denne nedluknings-periode, lyder vurderingen fra Britta Bitsch.

Annonce

Tre fra Børkop-egnen på listen

Netop næstformand Laurits Kaae sikrede sig fjerdepladsen på listen foran Patrick Hjortshøj, mens det nuværende byrådsmedlem Allan Pedersen altså måtte nøjes med sjettepladsen - en plads foran partiets nuværende andensuppelant, Brian Bruun.

SF har tre pladser i Vejle Byråd

  • Ved byrådsvalget i 2017 satte 4358 vælgere kryds ud for SF på stemmesedlen.
  • Stemmerne rakte til tre mandater. I dag repræsenterer gruppeformand Lone Myrhøj, Morten Kristensen og Allan Pedersen partiet i Vejle Byråd.
  • I en meningsmåling, Jysk Analyse gennemførte for Vejle Amts Folkeblad i starten af januar blev partiet spået en tilbagegang til to mandater - med den usikkerhed på 3,2 procentpoint, som den slags lokale meningsmålinger rummer.
  • 16. november vil det vise sig, om målingen holder stik, og SF dermed kommer ned på samme antal mandater, som partiet havde i perioden fra 2014 til 2018, hvor Enhedslisten i modsætning til i dag også var repræsenteret i byrådet.
  • I 2001 - i den gamle Vejle Kommune - havde SF partiet sad på ni ud af 25 pladser i byrådet. 33,5 procent af vælgerne havde stemt på partiet med borgmester Flemming Christensen i spidsen. 

Dermed står det klart, at kandidater fra Børkop-området sidder på tredje-, fjerde- og femtepladsen på opstillingslisten, mens kandidater fra den "gamle" Vejle Kommune har plads nummer 1, 6 og 7.

SF-formand Britta Bitsch håber, at der kommer endnu flere navne på stemmesedlen for SF:

- Vi skulle gerne op på en 10-12 stykker - derfor er listen slet ikke lukket endnu, fastslår formanden.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Ordrerne blev 'helt abnorme': Sådan gik det til, da Sygehus Lillebælt opdagede million-bedrageri

Vejle For abonnenter

Advarsel: Gyservalg forude - formand Tulle og de lokale DF'ere vil bide negle, når stemmerne tælles op om tre uger

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Annonce